Posts

Showing posts from May, 2015

Kisah My Filipino Maid

Image
Assalamualaikum blog. Mintak maaf, betul2 dah terlupa akan kewujudan kamu. Almost setahun tak update yer.. Haha! Ermmm, di zaman email ini, surat dah tak laku. So, adakah blog masih laku dengan adanya Facebook, Instagram, Twitter, etc.? Huhu ok sebenarnya tak pandai cari masa nak update kan, alasan jer lebih. Hahaha...

Ok, so harini nak sambung entry pasal my Phillipines maid. Percaya tak, I received more than 20 emails asking about this. Itu email. Belum lagi message kat Facebook, I lost count. Tak sempat reply semua lagi till now. Maaf sangat2, bukannya tak update, but I updated it in another channel, which is Facebook and Instagram. Ok, so mari retrieve kembali peristiwa itu. Ini adalah kesinambungan entry Kisah Maid Yang Panjang.

Our maid arrived Malaysia on 19 August 2014 (haa kau dah nak setahun, konon nak update soon after maid sampai kan? hahaha). Proses ambil maid dari agency tu bermula dari 17 July 2014 lepas dah setel submit semua dokumen yang diperlukan. And maid sampai 19…