Indon to Filipino

I did it again. Saya adalah seorang makhluk yang tak selesa kalau ada perasaan sakit hati. Saya akan cuba cari jalan untuk eliminate perasaan tak best dalam diri. Biar perkara yang positif2 sahaja yang wujud dalam setiap aliran darah dan sedutan nafas saya. Dah ko kenapa buat ayat novel ni Kunaz???

Ok, remember when I told you yang saya tak konfiden langsung my bibik nie jaga 3 orang anak bila saya masuk kerja? It happened. Dah terbukti 100% dia tak mampu. Suatu pagi, saya ada terdengar Arman menjerit dengan sangat dahsyat. Saya biarkan jer dulu tunggu apa jadi. Ngantuk sebab malam tue Airis asyik bangun banyak kali. So bila Arman dah stop nangis, tak lama lepas tue saya turunlah buat site visit.

OMG. Bibir Arman pecah teruk sampai berdarah2 and bengkak gila. When I asked bibik, dia cakap Irfan yang tolak Arman. Masa dia cakap tue, automatik saya rasa in doubt. Yes, memang Irfan selalu tolak Arman, but this one saya macam tak sedap hati and rasa macam bibik tipu. Takkan sampai seteruk tue. So biarkan je rasa tak sedap hati tue berlalu.

Tengahari pula, saya mahu bersiap mandi pakai baju untuk hantar Irfan terapi. Pass Airis kat bibik tingkat bawah sebab dia belum tidur. Dah setel down seme, saya pun turunlah tangga. A few seconds sebelum saya turun tangga tetibe terdengar Airis and Arman nangis serentak.Suara Airis paling kuat. Rupa-rupanya Airis jatuh dari babycot/playpen. Arman memang selalu suke main tolak2 playpen tue, tapi kot yer tau ada baby kat dalam janganla dibiarkan. Playpen tue terbalik and Airis terlangkup jatuh atas lantai.

Bila turun tangga saya buat2 tanya bibik. Jawabnya Airis jatuh sekali dengan tilam. Paler otak ko kan, jatuh dengan tilam sampai benjol dahi. She didn't notice that I was watching it from the upstair. Ok, disebabkan kejadian tue, saya adalah sangat sakit hati. It's ok if she confess and apologize, coz accident happens sometime. Tapi nie dia tipu. Memang saya sangat marah. Terus saya rasa nak fitnah mungkin Arman accident pagi tadi tue pun dia tipu cakap Irfan tolak.

So, 2 major accidents (for me) in one day. Masa tue Airis belum sebulan, tengah tak aktif ape, dah accident. How do I put my trust??? Disebabkan sangat stress, masa keluar hantar Irfan terapi tu, kami angkut tiga2 anak masuk kete. Masa balik rumah, bibik bitau hasben sambil nangis2 mengaku je dia tak mampu jaga 3 anak kami serentak. That's it. Tak payah saya assume sorang2, dia dah mengaku.

Yes, kontrak dia habis Nov nie patutnya. Macam yang saye cite in the previous entry, bibik mintak sambung setahun lagi sebab suami kat kampung nak pakai duit buat rumah kat tanah yang dah berjaya beli hasil keje dengan kitorang. Tapi permit dia valid till May next year, so if dia nak sambung kontrak pun, the longest we can keep her is up until May next year pastu kami memang tamau sambung dah...

But when this thing happened, ok tak payah tunggu May. Tak payah tunggu Nov pun takpe. Disebabkan sangat emotional, terus engaged a few maid agencies. I focus cari agensi utk Filipino Maid jer. Macam dah sakit jantung bela 3 maid Indon, nak cuba nasib pakai Filipino la plak... Ok dipendekkan cerita, dah bayar booking dah pun. Detail nanti sambung next entry. Airis dah hek hek.. Huhu...


2 comments:

Openwindow Finance January 28, 2016 at 5:20 PM  

Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? Are you biting your finger nails to the quick? Instead of beating yourself up,contact OPENWINDOW FINANCE (Private Loan Services )now, Loan specialists who help stop Bad Credit History, to discover a win solution which is Our Mission.

We Offer Private, Commercial and Personal Loans with very low interest as Low as 2-4% per annum . We give out loans within the range of $5,000.00US Dollars to $2,000,000.00 US Dollars.
Our loans are well insured for maximum security is our priority,

Please contact us via E-mail :
Email : openwindowfinance@gmail.com
For your fast and reliable Loans

Openwindow Finance January 28, 2016 at 5:25 PM  

Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? Are you biting your finger nails to the quick? Instead of beating yourself up,contact OPENWINDOW FINANCE (Private Loan Services )now, Loan specialists who help stop Bad Credit History, to discover a win solution which is Our Mission.

We Offer Private, Commercial and Personal Loans with very low interest as Low as 2-4% per annum . We give out loans within the range of $5,000.00US Dollars to $2,000,000.00 US Dollars.
Our loans are well insured for maximum security is our priority,

Please contact us via E-mail :
Email : openwindowfinance@gmail.com
For your fast and reliable Loans

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.