Our Raya 2013

Assalamualaikum.. Tak jawab doserrr... Alhamdulillah malam nie tetibe sampai seru untuk update blog. Baru habis SKG training seminggu, di Miri sahaja. Maka otak adalah fresh dari beban kerja. Hihi... Ok,alhamdulillah, tahun nie adalah raya paling happy kami sekeluarga di Miri.

A few days before raya, Arman demam panas yang super teruk 40 degree plus. Exactly sakit yang macam Irfan kene masa dia 10 bulan dulu, iaitu false measle. Boleh refer entry Irfan Masuk Wad untuk mengimbau kembali pengalaman saya menjaga anak buas yang sakit di wad. Huhu...

And bila jadi 2nd time kat Arman, saya dah tak sekalut dulu dah. Dah ade experience handle false measles nie, lalu hanya pergi jumpa Dr Chen bila measles dia dah start keluar jer, untuk verify itu adalah betul2 false measles. The rest saya handle di rumah jer. Owh saya sanggup tak cukup tidur di rumah dari tak cukup tidur di wad and sangat risau pengalaman jaga Irfan dulu berulang lagi. Huhu...

Measles nie ade maksud yer tapi saya lupe dah Dr Chen cite aritu. Dia cakap kalo measles cani, tanda kene denggi, etc. So boleh refer pediatrician masing2 yer. So measles Arman kuar sehari before raya. Spoil sungguh awak Arman. Tapi alhamdulillah the way Arman sakit tak seharu kalau Irfan sakit. So raya tetap proceed yer. Haha!


Ber-calamine lotion di pagi raya


Tema raya tahun nie ialah hijau pucuk pisang. Baju raya beli a few days before raya. Memula takde plan nak beli pun, nak buat macam tahun lepas jer takde baju raya langsung, beraya pakai tshirt jer. Haha! Tapi kemudian baru teringat yang raya tahun nie sangat kebetulan jatuh pada anniversary perkahwinan kami yang ke-5. So nak ambil gambar buat kenangan.

Hijau tak kami? Hikhik...

Sempat tempah kek anniversary gitu. Yummy!

Thanks for the 5 wonderful years :)


Hari raya haritu saya sangat mahu melupakan segala masalah. Bisnes and urusan opis pun tolak tepi. So I spent 4 hari cuti tue dengan masak bertubi2 dari breakfast sampai dinner. Masak special semua.  So memang sangat utilize bebtul masa dengan family. And we did pegi beraya to many houses as well sampai penat. Dah abih beraya baru berpeluang amek family photo sebab Arman suddenly sihat mengejut and semua tengah available.

 

Alhamdulillah, syukur dengan nikmat Allah yang sementara ini. Semoga kami diberikan lebih masa untuk menikmati nikmat kebahagiaan ini. Actually banyak lagi gambar raya termasuk gambar2 dengan bibik. Tapinye mane ntah laki I taruk, nie gambar2 amek kat Facebook jer nie. Hakhak.

Since masih bulan raya, selamat hari raya semua. Ini mungkin raya terakhir kami di Miri. My transfer request had been approved and now tunggu ade available position je untuk saya fill in. Ya, it is due to Irfan's condition, which saya akan cube ceritakan later.






0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.