Posts

Showing posts from August, 2013

Mencari Anak Angkat?

Image
Looking for a family to adopt your unwanted baby? Or are you looking for a baby to adopt? Ok, since entry tentang anak angkat saya dulu, saya ada terima banyak email/SMS/Facebook messages yang bertanyakan pasal anak angkat.I don't know why, setakat nie, saya dah ditawarkan more than 5 babies to be adopted. I lost track. Tapi dalam banyak2 offer tue, kami accept 1 baby untuk kami jadikan anak angkat. Dialah puteri kami, arwah Fiona Nasuha walaupun kami hanya sempat bersama for a few hours jer.And the rest, alhamdulillah kami berjaya carikan pasangan parents yang baik untuk baby2 tersebut. Owh btw semua babies tu baby boy ok. So buat sesiapa yang mempunyai masalah tidak mampu nak sara baby or terlanjur or whatever reasons, you may contact me. Insyaallah kami boleh tawarkan pertolongan untuk anda. Banyak dah nie parents yang waiting list nak baby. Jangan risau, walaupun kami nie orang bisnes, kami tak perdagangkan manusia. Kami cuma cuba menolong since blog saye ni rating untuk penca…

Our Raya 2013

Image
Assalamualaikum.. Tak jawab doserrr... Alhamdulillah malam nie tetibe sampai seru untuk update blog. Baru habis SKG training seminggu, di Miri sahaja. Maka otak adalah fresh dari beban kerja. Hihi... Ok,alhamdulillah, tahun nie adalah raya paling happy kami sekeluarga di Miri.
A few days before raya, Arman demam panas yang super teruk 40 degree plus. Exactly sakit yang macam Irfan kene masa dia 10 bulan dulu, iaitu false measle. Boleh refer entry Irfan Masuk Wad untuk mengimbau kembali pengalaman saya menjaga anak buas yang sakit di wad. Huhu...
And bila jadi 2nd time kat Arman, saya dah tak sekalut dulu dah. Dah ade experience handle false measles nie, lalu hanya pergi jumpa Dr Chen bila measles dia dah start keluar jer, untuk verify itu adalah betul2 false measles. The rest saya handle di rumah jer. Owh saya sanggup tak cukup tidur di rumah dari tak cukup tidur di wad and sangat risau pengalaman jaga Irfan dulu berulang lagi. Huhu...
Measles nie ade maksud yer tapi saya lupe dah D…

Selamat Hari Raya 2013

Assalamualaikum readers. Selamat Hari Raya Aidilfitri dan maaf zahir batin andai ada salah dan silap saya. Tahun nie kami beraya di Miri lagi. Rasanya tak perlulah nak hairan yer sebab sepanjang 5 tahun kami di Miri, baru 2 kali beraya di Semenanjung. Hihi... 
Raya kami simple macam biasa. Kelainan raya tahun nie di Miri ialah nie adalah 1st time raya berempat. Selamat hari raya Arman! Tapi Arman tengah tak sihat sket now, kene false measles yang macam Irfan kene dulu. Irfan dulu sampai warded a few days. Nie dah ade pengalaman so takyah warded2 lah. Warded di rumah jer. Tapi bolehhh taaakkk kene tue sehari sebelum raya. Hihi...
And 1 keistimewaan lagi, 1st raya esok nie adalah anniversary perkahwinan kami yang ke-5 jugak. Ok, esok potong kek makan reramai yer. Malam nie saya stay up sket untuk prepare makanan raya esok. Ada lah a few officemate yang tak balik and saya pun dah lama tak jamu orang makan. Dulu sangat selalu buat. So sesape yang free and ada di Miri, jemputlah datang be…