Sesungguhnya Saya Stress

I'm currently not in a good condition, physically, mentally and emotionally. If you're as one of the friends in my Facebook, you'll get a a rough idea on my life progress at the moment.

To make it short,  Irfan had been pre-diagnosed as having ADHD/Asperger symptoms. It is a part of the autism spectrum. So kene pegi banyak checkups and sadly all of them are in KL. Tapi kami akan cuba habiskan di Miri dulu. We've started engaging a child specialist from a local GH here. Tak larat nak list down semua effort yang kitorang buat untuk Irfan. Yang larat cakap ialah semua tua adalah sangat time consuming and sangat memenatkan.

Recently plak, Irfan dah disahkan ade gangguang makhluk halus jugak. Since kecik ok. So penat lagi mengangkut budak tu pegi jumpe macam2 ustaz. Alhamdulillah so far bende tue dah takde and Irfan shows a significant improvement in his behaviour. But as what the ustaz said cakap2 jin nie jangan percaya. They may come back lebih2 lagi dari kecik membesar dengan Irfan.

And cam biasalah. As expected, partner keje tak pernah lekat. Now dah kene tarik balik di kala keje tengah belambak. Penat dah bertahun2 penat untuk bende sama. Cam takde improvement keje. Ade terpikir nak mintak tukar position tapi dengan keadaan hidup yang tak stabil now rasa cam tak mampu nak struggle belajar bende baru balik. 

And banyak lagi bende lain yang buat saya serabut seperti nape ntah ramai btul ingat saya ni keje cop duit. Saya tau nie mungkin ujian untuk harta. Harta yang kita ada bukan milik kita. Milik Allah. Bila orang memerlukan kite kene tolong.  Tapi kalau dah banyak sangat sekaligus, saya sebagai manusia biasa akan bengang jugak. Pinjam senang nak bayar kemain liat.

Ahh dahlah lagi banyak bebel lagi banyak stress. So this blog will not be updated sampai saya mampu bertenang. Haha! Selamat berpuasa semua!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.