Posts

Showing posts from June, 2013

Another Training in KL

Normally staff2 SKO nih especially orang semenanjung yang keje sini berebut nak pegi training sampai ade yang boleh pegi 3-4 training setahun. Yelah free ticket balik kampung, away from the office, free hotel, etc.
Tapi malangnye it is not applicable to me. 5 tahun kerja saye baru pegi 2 training. Haha! Korang pun tahu Irfan tu cemane dulu, tak tido malam, ngamuk and nangis all the time. Tak berani langsung nak tinggal anak perangai camtu rumah orang. So 1st training duli terpaksa bawak Irfan sekali which was sangat haru biru.
2nd training Irfan dah besar and dah ade maid. So bolehlah pergi dengan tenang. Lagipun masa tu tengah pregnant Arman so bile gi training adelah sangat cukup rehat takyah wushu dengan Irfan. Haha!
3rd n 4th training saye terpaksa reject due to work commitment.  Ape ntah masalah dapat working partner tak pernah lekat. So no backup untuk buat kerja lalu tak dapat pegi training.
Akhirnye haritu berjaya pegi 3rd training yang masa tengah annual leave. Training pali…

Training in KL with Family

Just a simple mobile update. Saye sekarang di Semenanjung, annual leave paling panjang penah saya amek dalam sejarah 5 tahun keje Petronas - 10 days. Balik sebab adik ipar kawen. 
Journey 10 jam Miri-Besut pastu esoknye drive ke Perak plak for another 7 hours sambil bawak 2 anak adelah sangat menguji fizikal dan mental.
And tetibe a few days ago dpt emel kene pegi training. 400++ email yang masuk henfon saya, sebbek terbaca emel training nie. I owe a big thank to Daju yang tolong arrange travel request, flight and hotel untuk saya dari ofis.
And now I'm at Seri Pacific hotel for a 3 day training. Memula bengang gakla kacau plan annual leave but then banyak hikmah juga rupenye. Takyah sedih pikir nak tinggal anak pegi training, angkut sekaligus. Annual leave pun jimat. And nie pun dikira cam percutian jugak sebab Irfan is so damn happy staying at this hotel. And penat pun jadi makin kurang sebab dok kampung adelah sangat penat, ade je mende nak buat especially balik untuk 2 kendur…