Another Training in KL

Normally staff2 SKO nih especially orang semenanjung yang keje sini berebut nak pegi training sampai ade yang boleh pegi 3-4 training setahun. Yelah free ticket balik kampung, away from the office, free hotel, etc.

Tapi malangnye it is not applicable to me. 5 tahun kerja saye baru pegi 2 training. Haha! Korang pun tahu Irfan tu cemane dulu, tak tido malam, ngamuk and nangis all the time. Tak berani langsung nak tinggal anak perangai camtu rumah orang. So 1st training duli terpaksa bawak Irfan sekali which was sangat haru biru.

2nd training Irfan dah besar and dah ade maid. So bolehlah pergi dengan tenang. Lagipun masa tu tengah pregnant Arman so bile gi training adelah sangat cukup rehat takyah wushu dengan Irfan. Haha!

3rd n 4th training saye terpaksa reject due to work commitment.  Ape ntah masalah dapat working partner tak pernah lekat. So no backup untuk buat kerja lalu tak dapat pegi training.

Akhirnye haritu berjaya pegi 3rd training yang masa tengah annual leave. Training paling penat sebab bawak anak2 sekali and terpaksa kais pagi makan pagi pam susu kasi Arman sebab tak bawak stok langsung. Kate tengah cuti kan so direct feeding saja.

And this Sunday saye kene pegi training lagi, the 4th one. 5 hari plak tue. Tak best langsung. It will be my 1st time sleeping without Arman. I hope you can sleep well baby. Patutnye hasben ade meeting kat KL 3 hari dari 5 hari yang daya training tu tapi terpaksa cari pengganti sebab kami tak konfiden langsung bibik boleh handle Arman and Irfan serentak.

Nak bawak semua cam dah serik sebab baru jek travel reramai naik flight haritu. Anak2 adelah sangat tak bekerjasama sampai ade sorang sound cakap "it is an inconvenient flight". Down tak hilang lagi nie. Haha!

If it is not a compulsory course memang saye pilih untuk tak pegi. Tapi since dia wajib sooner or later kene pegi gak better saye pegi je. Later2 ntah2 anak bertambah, maid dah abih kontrak, etc lagi susah kan. Okeh bye anak2. Nanti mama bawak balik hadiah untuk kamu semua yer.

Training in KL with Family

Just a simple mobile update. Saye sekarang di Semenanjung, annual leave paling panjang penah saya amek dalam sejarah 5 tahun keje Petronas - 10 days. Balik sebab adik ipar kawen. 

Journey 10 jam Miri-Besut pastu esoknye drive ke Perak plak for another 7 hours sambil bawak 2 anak adelah sangat menguji fizikal dan mental.

And tetibe a few days ago dpt emel kene pegi training. 400++ email yang masuk henfon saya, sebbek terbaca emel training nie. I owe a big thank to Daju yang tolong arrange travel request, flight and hotel untuk saya dari ofis.

And now I'm at Seri Pacific hotel for a 3 day training. Memula bengang gakla kacau plan annual leave but then banyak hikmah juga rupenye. Takyah sedih pikir nak tinggal anak pegi training, angkut sekaligus. Annual leave pun jimat. And nie pun dikira cam percutian jugak sebab Irfan is so damn happy staying at this hotel. And penat pun jadi makin kurang sebab dok kampung adelah sangat penat, ade je mende nak buat especially balik untuk 2 kenduri maka ada lah post activity yang memenatkan.

And bila dah jadi cani, my mom yang terpaksa datang KL instead of kitorang balik Terengganu. Ada hikmah juga sebab rasa cam dah tak sanggup bergaduh dengan anak2 7 jam dalam kete. Saye menjerit sampai berdarah anak tekak ok. Ok Miri, see you again on 14th. Hihi..

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.