Posts

Showing posts from February, 2013

Pengalaman Ber-Implanon

Image
1. Maid
2. Susu Formula
3. Pengalaman Pantang Anak No.2
4. Anak Angkat
5. Implanon Wah, siap entry pasal implanon nie maka dah terbayar 2 hutang entry. Tinggal lagi 3 entry. Mak aih struggle nak update haha! Ok, macam yang saya cakap, walaupun saye nie berani kat certain perkara, tapi saya juga sangat pondan kat certain things especially bila melibatkan hal ehwal wanita seperti beranak, pap smear, etc. Waaaa sangat ketakutan!
So bila dah 2 kali ceaser, kata doctor next pregnancy haruslah jarak jauh sket sebab takut rupture, jahitan terbukak, mati masa beranak, etc. Hohoho ok doktor tak payah detail sangat, saye memang dah takut. Walaupun both operations adalah sangat super cemerlang tapi disebabkan sangat penakut, lebih-lebih lagi bila dengar a few cerita kawan-kawan yang memang ade kes jahitan terbukak sampai darah terburai2 celah  tempat jahit, tetibe sangat takut balik untuk next ceaser. Even my ofismate yang cemerlang dengan 2 kali ceaser pun ade cakap 3rd ceaser cam ade sakit leb…

Kes Maid Lambung Bayi

Kes maid lambung bayi kat Kuantan nie sangatlah popular tahap dewa sekarang. Mana2 media orang dok update pasal nie. Kat wall FB and twitter saya memang bersepah2. Mama di kampung asyik call menyampaikan kerisauan. Tipu kalau saya katakan yang saya tak terkesan dengan berita gempar ini, sebab saya juga punya maid yang menjaga 2 anak saya termasuk baby Arman yang baru 3 bulan.
Saya terkilan sebab ade jugak yang salahkan parents baby tue dalam kes nie sebab according to them, sapa suruh maid jaga baby. Kenapa tak jaga sendiri? Hoho senangnye lah kalau nak cakap kan? Awak tak merasa. Hey, kalau dah nak turun musibah kat anak2, takyah tunggu ade maid, banyak lagi musibah lain yang Tuhan boleh turunkan. So jaga mulut sket jangan nak dok menuding jari jer. Bebila masa jer kita boleh ditimpa musibah sebab semua tue rancangan Allah. 
Siapa cakap saya tak risau? I'm leaving my kid's lives in a stranger's hand yang baru beberapa bulan kami kenal. Tapi redha kami lebih tinggi dari k…