Posts

Showing posts from December, 2012

Irfan vs. Arman

Image
Pospon dulu entry pasal maid and susu formula. Nak cite pasal 2 hero saya kat rumah nie dulu. Arman dah 1 bulan 3 hari arinie. Ramai yang tanya soalan sama "Cane Irfan, ok tak dengan adik baru?" Dah lama nak update pasal nie, baru teringat harini. Hehe...
Ok, sejak pregnant Irfan memang cam tak paham langsung yang dia nak dapat adik. Tatau la kot dia saje buat2 tak paham. So bile adik Arman dah lahir, kesimpulannya dia memang tahu dia dah ade adik, cuma bebuat tak tahu.

Nie gamba 1st day Arman balik rumah. Irfan tue happy sebab orang amek gamba dia, bukan sebab happy dapat adik. Haha! Ok, Irfan actually sangat jeles dengan adik dia tapi cara jeles dia tue sangat complicated. Sampai ke harini dia buat tak nampak je kewujudan adik dia. Kalau saye or hubby tengah pegang Arman, Irfan yang tengah eksaited lari2 nak datang kat kitorang akan stop bile nampak kitorang pegang Arman, and uturn balik tak jadi datang. 
And banyak kali bila Irfan terlalu rindukan saya tapi masa tue saya…

Puting Botol Susu Yang Spill Free

Image
Haihaihai!! Eh eksaited plak. Ok, sangat rindu blog sendiri tapi tak cukup masa sangat untuk diluangkan untukmu blog kerana saye sekarang sangat sibuk menjaga 2 anak dan berbisnes semasa pantang. Anak adalah tak tido malam. Sobness.. Ok sebelum lupa, checklist untuk entry yang saye plan nak buat adelah pasal puting botol susu (which is this entry lah), pasal maid yang baru seminggu amek (3rd maid) and pasal susu formula.
Ok, Irfan adalah sangat horror perangainya masa saya pregnant aritu. Ngamuk jek keje. Kalau ngamuk dia baling botol susu sampai banjir lantai rumah. Sangat sakit hati tengok. Dahlah maid dah takde masa tue. Dalam sari tue ade la 18 kali mop lantai. Dah habis nyawa sound suruh jangan baling botol susu sampai ke sudah tak dengar, so terpaksa cari jalan lain. Mulalah saya meng-google pasal botol or puting susu yang tak tumpah bile kene baling.
Saya adelah pengguna botol Tommee Tippee yang tegar, sejak Irfan lahir sampai now umur dia 2 tahun lebih. Aritu gi kedai baby ta…