Posts

Showing posts from November, 2012

Pengalaman Bersalin 2nd Baby (Part 2)

Image
Ok dah habis lunch and breastfeed baby. Mari sambung. Eh sebelum tue mau share gambar baby. Gambar cap Facebook sahaja yer.


Haa inilah seketul baby yang besar itu. Dada adalah sangat bidang dan sasa. Konfem lelaki di situ. Masa baby dah keluar, Dr Lee buat lawak "Ehhh baby awak girl lah". Sebabnye aritu saya suruh dia scan bebetul, seme orang assume baby girl masa saya tengah pregnant, and Dr Lee cakap kalau betul keluar girl, kamu beranak free jek takyah bayar. Hahaha! Konfiden. Sebbek memang kuar boy.


Ini gambar hasben curik2 amek and uplod kat Facebook dia tanpa izin saya. Hoh buruk nak mampus muka. Muke penat tahan sakit contraction 5 jam and penat layan doktor bius hyper. Haha! Itu adalah tangan Dr Chen si pediatrician. Kalau Irfan dulu, nurse yang bawak baby kasi saya tengok.

Ok, bila baby dah masuk nursery, proses jahit perut bermula. Saya masih bertenaga untuk borak2 dengan Dr Lee. Bape kali saya suruh dia buat liposuction buang lemak perut, alang2 perut dah terbuka…

Pengalaman Bersalin 2nd Baby (Part 1)

Lamenyelaa tak update blog. Arini dah 8 ari berpantang anak no.2. Ok, kerana sangat ingin mengejar masa tapi nak gak update blog at the same time, saye taip cepat2 jek.
Change of Gynae
Seperti yang ramai tahu, gynae saya masa Irfan dulu adalah Dr Mattu. Adik Irfan memula tue pun Dr Mattu gak. And seperti yang saya dok selalu update sebelum nie, tahun nie adalah tahun busy Dr Mattu. 1st sebab memang ramai orang nak beranak tahun nie (tahun naga) and Dr Mattu pun ade pegang satu admin position yang agak penting kat Col. Asia. Kalau dulu apoimen kul 11, paling lambat tunggu pun 15 minit jek. Tapi kali nie paling lambat kami pernah tunggu adalah sejam lebih. Cam alahai baik takyah buat apoimen kan. Ade sekali, dah tengah turn consultation dengan dia dah, tetibe boss dia call suruh pegi meeting ape ntah. 
Kesibukan dia tahun nie cam mempengaruhi prestasi keje dia sket. Kalau dulu sekali consutation leh sampai 45 minit, scan memang detail habis sampai gi bilang jari, cek sumbing ke tak, etc…