Posts

Showing posts from September, 2012

Updet Kehidupan di Miri

Dah lama tak menulis blog dengan penuh perasaan. Tulis sekadar nak update jek. I'm on sick leave today (will update dalam entry nie jugak) and Isnin nie pun public holiday, so meaning saya weekend 4 hari lah this week. Hihi...
Ok, kehidupan agak up and down sekarang. The only thing yang buat saya super lega ialah sebab dah ade working partner untuk takeover kerja-kerja saya bila saya cuti bersalin nanti. And she is a fast learner and agak independant. Ok, saya dah pernah handover kerja pada 4 working partner yang tak pernah lekat. And saya bukan jenis manusia yang handover keje on a piece of paper or through a piece of email only.
Macam last time, for the 1st few months saya bawak partner saya to any meetings and suruh dia observed the way I present and respond to the question. Handover keje plak, siap ade manual bertulis step by step untuk setiap task yang berbeza. Ajar teori almost everyday untuk relate dengan apa yang kene buat, etc. Sehari sampai berjam2 keje ngajar jek sambi…

2nd Pregnancy: Week 31

Aritu nak nangis sangat2 sebab baru pregnant 31 weeks rasa cam dah tak mampu nak bangun katil dah. Badan cam lemah and berbisa jek rasa. Pastu Jumaat aritu kan dapat MC, amek opportunity pegi urut. OMG, tukang urut cakap angin dalam badan saya dari hujung kepala sampai hujung kaki. Tue yang rasa sangat lemah sampai nak bercakap pun tak larat. Apetah lagi nak marah Irfan. Dan Carlos... 
A few days lepas urut kuarkan angin baru rasa sihat sket. Hope bertahan lama sket. Rasanya kene gi urut 2 minggu sekali kot baru ras.a cam orang. Kalau tak seriusly rasa cam dah mati tapi hidup sebab pakai mesin hayat. Ok merepek. So weekends nie dah ade energy nak gaduh2 and marah2 Irfan. Haha! Poor you my son.. Nenek kat kampung siap nangis2 sedih mikirkan kamu yang asek bertukar tangan orang jage. Irfan nak mama benti keje? Suh papa kaya cepat2. Hahaha!
Now pregnant nak masuk week 32. Week 36 or 37 saya dah nak amek MC sampai beranak. Ala2 orang balik beranak Semenanjung gitu. Haha! Saye beranak kat…

Raya 2012 di Miri

Image
Yeayy berjaya buat 2 entry sehari. Haa tue the only gambar raya yang kitorang ada. Takde baju raya. Raya pakai tshirt. Bongok tak kitorang? Hahaha! Ahh dah memang agak, kalau dah raya kat Miri tue memanglah takkan nak meriah sangat. Dahlah maid dah blah awal2 lagi seminggu lebih before raya. Anak sakit lagi, keje opis menimbun lagi, etc. so nak beli baju raya pun tak sempat.

Sebab tak balik beraya adalah sebab mama tak kasi saya balik. May haritu dah balik adik ipar kawen. Kitorang memang takde istilah balik ikut turn. Kalau balik semenanjung jek memang balik 2 kampung sekaligus, which is journey ulang-alik sahaja dah makan 4 hari. Aritu ade maid pun pancit habis. Nie dah makin boyot and Irfan yang buas and maid plak dah takde, mama suh raya Miri je. Nanti dia datang time beranak.

Kat Miri banyak beraya kat rumah ofismate hasben jek sebab diorang mostly local Sarawakians. Rumah orang SKO yang saya pergi beraya cumalah rumah Carlos dan rumah bos saya. Ok, bos saye and wife dia sudah a…

The Runaway Maid

Yer saya perasan saya dah lama tak update blog, tapi nak buat cemane dah takleh nak elak. Seperti yang dijangka maid memang dah tak balik terus and sejak tue memang masa untuk sentuh laptop adalah sangat limited, even during weekends pun tak sempat.
Alhamdulillah in terms of managing the house, masih under control sebab saye ade suami yang pembersih dan neat-freak. Nie pun antara sebab yang saya saiko takley tengok rumah sepah. Hasben akan bersih and kemaskan sendiri rumah kalo bersepah and kita sebagai isteri haruslah berasa agak loser kan... Tapi now dengan dah sarat pregnant, loser pun loser lah.. Now memang kitorang back to back bersihkan rumah.  Kalau tak sempat, saya akan bangun tido dalam kul 1 pagi untuk sambung kemas barang2 yang Irfan lingkupkan.
Pagi2, kalau tak kene duty, hasben akan mandikan and hantar Irfan gi sekolah. So now Irfan dah full day lah kat nursery. Kesimpulannya bab rumah and bab Irfan masih under control so far. Cumanya, kalo time ade mekap job during the …