The Body Temperature

Salah satu kebaikan ade maid/babysitter ialah bila anak demam takley gi skolah, adelah bekap nak jage anak. Yelah hidup di perantauan tanpa family member and both husband and wife keje memang nak kene ade bekap. But since our maid till now tak balik2, semalam Irfan tetibe lak suhu badan naik sampai 39 degree, option yang ada cumalah amek cuti or anta gak gi nursery, sebab nursery Irfan nie kalau sakit tak teruk diorang still leh jagakan. And tengok Irfan pun demam panas je takde selsema batuk muntah ape, kitorang cucuk jek ubat bontot yang 8 jam tue and hantar gi nursery.

Terharu dengan the way diorang monitor suhu Irfan. Every 2 hours akan amek reading and kasi report kat kitorang. Huhu... Sorry eh Irfan awak sakit takley amek MC, takde orang nak jage. Haha! Get well soon son!


1 comments:

F a i z a h ' s August 29, 2012 at 10:22 AM  

Wah bgsnya! xdela susah hati sgt nk tinggal anak... bkn senang nk dpt pengasuh yg cenggini kan... get well soon irfan!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.