There'll Be 2nd Irfan

Kesinambungan dari entry yang lepas, finally tadi telah pergi checking dengan Dr Mattu. Cam biasa, appointment kul 11.30 am tapi kul 12.30 pm baru sampai turn saye. I was there alone tadi sebab hasben ade miting. Masuk2 jek bilik Dr Mattu terus saye bebel kat dia. I told him arini by hook or by crook saye nak gak tau gender budak nie. Buat la pape pun, nak tonyoh perut I ke, nak gegar ke, nak ape ke, janji nak tau gak by arini. Selagi tatau dia takley lunch. Hahaha! Zalim kan. Sebbek laki I tak ikut, kalo tak sure dia malu nak ngaku I bini dia. Hahaha!

Pastu bebel lagi, cakap Raya dah dekat. Nak beli baju pun tatau nak beli kaler ape. Nape ntah tadi tetibe ringan sangat mulut nak bebel. Dr Mattu sengeh meleret jek dengar saye bebel. Pastu bermulalah proses scan baby. Cam biasa, sangat payah okay nak tengok gender baby nie. Dr Mattu memang tonyoh betul perut saye, sakit okay! Siap nguap2 lagi masa scan sambil cakap "Ngantuk sudah saya". Masa tue memang dah exceed lunch hour dah pon tapi nasibla dapat patient zalim kan... Hahaha!

Sementara mengisi masa, Dr Mattu dok komen a few things pasal baby, "Panjang paha baby kamu". Pastu gel dekat perut tue siap dah kering and kene topup lagi. End up berjaya gak tengok and it is ANOTHER BOY! Konfem sudah... Pastu Dr Mattu tak abih3 sengeh meleret. Gamba gender baby tue siap dia masukkan dalam envelope lagi and sengeh2 kasi kat saye. Before this tak pernah hayat pun dia ltak dalam envelope. Pastu siap cakap lagi dah tak payah beli baju dah, pakai baju abang dia jek. Eiii rasa nak cekik jek dengan statement tue. Hahaha!

And bila bitau husband, tenang jek respond dia. And siap cakap lagi, nanti kite pikirkan nama untuk adik Irfan since dah tahu jantina. Hahh?? That easy? Hahaha! Ok, bak kata Dr Mattu, boleh try 2 slot lagi (saye nak 4 anak jek maximum) and saya memang nak lelaki lagi ramai dari pompuan, tapi nak gakla baby girl at least sorang. Huhu... Cumanya kalo dapat now, next baby no 3 leh la jarak lama sket. Haha!

Oklah, syukur alhamdulillah baby pun sihat. Semoga berjalan lancar sehingga ke hari kelahiran. Amin...


3 comments:

F a i z a h ' s July 13, 2012 at 12:07 AM  

Hahahaha...xlarat gelak bc entri kunaz yg ni...siap nk soh doctor gegar2 perot nk tau gender pnya pasal...sy pun tau gender masa 5bln jgk...masa tuh rasa nebes xhengat doctor tgh cari2 position yg sesuai... sama cam aisya tiap kali scan sure baby dok senyap jerk cam malu2 gitu... mcm leh agak pregnant bb girl lg sbb instinct n tgk bentuk perot pun cam bulat n suppose bb girl la kalu bulat jerk xlonjong... hehe...buat prediction sndiri n akhirnya genab 20weeks kejap je doctor godek2 n trus dia konfemkan "Girl!" hoho...redha je lah... n syukur alhamdulillah mudah bersalin n sng nk jg adik aisya nehs...xbyk ragam... walaupun sama gender xsemestinya sama pe'el... trust me! :D enjoy ur pregnancy... mg2 kunaz berjaya bersalin normal kali nehs ye... ameen~!

Laila July 13, 2012 at 9:48 PM  

hahahahha...
tak tahan nak gelak...
kunaz, kunaz....

Kunaz July 14, 2012 at 4:00 PM  

faizah, tenkiu. wah baiknye amira. tula dh konfem boy lg ni kene doa supaya adik irfan nie x sbuas dia la. tak laratttt. haha!

kak laila, akak mesti gelak part dr mattu mtetawakan kekecewaan saye kan kan kan? huhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.