Shaklee

Okeh, now dah nak masuk 6 bulan pregnant walaupun ramai yang cakap saiz perut saya macam esok dah nak due date. Pape la korangggg... Kutuk laaaa pepuassss.... Tapi tue lah, my mom pun cakap, keturunan kitorang kalo pregnant perut memang meriah. 4 bulan pregnant dah tak nampak tapak kaki dah kalo tengok sambil berdiri. 

And saya dah tak cukup kuat untuk bangun awal pagi angkut beg mekap and berdiri and terbongkok2 mekap pengantin. Disebabkan sangat focus, masa mekap tue tak rase lenguhnye, dah abih tue ya rabbi merintih2 takmo pegi mekap dah. And I have only 1 customer left sebab dia dah janji tahun lepas before saya pregnant lagi. Harap akan masih mampu bertahan untuk mekap dia nanti.

So since dah nak berehat jadi mak andam, kene la ade job replacement kan? Lalu saya bukakla bisnes mak bidan. Alhamdulillah la sambutan agak menggalakkan jugak. Memang kebetulan kot memang musim orang tengah pregnant and beranak now. Now tak sempat rasa lagi duit hasil mak bidan sebab awal2 nie saya buat pusing modal dulu. Alhamdulillah baru sebulan bisnes mak bidan dah 2 kali restock barang. 

Selain dari itu, saya juge dah jadi independant distributor Shaklee under Kak Laila. Dia dah nak pindah dari Miri and ade sorang lagi wakil Shaklee kat ofis kitorang pun nak pindah gak, so saye cam jadik pelapis la, jadi wakil Shaklee untuk Miri and Brunei. Hikhik.. Tapi alhamdulillah, tak sangka bila join bisnes Shaklee nie banyak knowledge baru yang saya tau. Cam now saya dah tak consume lagi dah vitamin pregnant yang gynae saya kasi.


See, most vitamin sintetik nie ade bahan pewarna. Bayangkan 9 bulan dok consume, pewarna nie dok berlonggok2 boleh jadi pink perut saye. Hahaha! Oklah kawan2, kalo korang nak carik barang2 mak bidan dijemputla ke selling blog baru saye yer http://beyondmama.blogspot.com. Facebook page pun ade http://www.facebook.com/beyondmama so jemput Like yer. Hikhik.. Tenkiu...

Owh barang2 mak bidan tue termasukla produk2 untuk orang pregnant, trying to get pregnant, orang berpantang, menyusu badan, bengkung pun ade jual, tungku baby pun ade. Iskk korang masuk jela k, tak larat I nak updet 2 kali. Haha!


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.