Shaklee - Prep Untuk Bulan Puasa

Last year tinggal puasa 6 hari. Before tahu pregnant baru ganti 2 hari. Lagi 4 hari dah banyak kali cuba ganti masa awal2 pregnant tapi of course lah gagal. Mabuk, headache and demam jek kije, 19th week baru hilang mabuk2 saye tue. Lama kan? Huhu.. So bila rasa dah ok, terus ganti lagi 4 hari tue and alhamdulillah dah selesai.

Dalam masa 5 bulan saya pregnant nie, I've lost 2 kg already. Tatau nape tapi memula tau berat badan turun tue saye menjerit "Yeayy" kat Dr Mattu. Haruslah kene sound kan "You should not be proud of it" Sob sob ok fine.. (p/s: bagus baby mama, lom lahir dah Amber Chia. Wahaha...)

So bila mabuk dah hilang, datang lak penyakit lain, yakni penyakit cepat lapar. Omaigod seriusly cam lapar 2 jam sekali. Nak habiskan ganti pose 4 hari tue cam nak nangis. Start kul 3 camtu goodbye la office tasks. And by pukul 6 pm, memang terbaring tak sedar diri dah, tunggu masa hasben kejut ajak bukak puasa kat luar.

Itu sangat merisaukan okay. Tidak boleh begitu. I'm a wife. I'm a mom. Nanti bulan puasa betul I need to put extra effort to wake up earlier to prepare sahur for my family. And I still need to send and pick up Irfan from nursery everyday. And I need to work hard in the office as usual. And after that kene balik prepare untuk bukak puasa pulak. That's a nature of a working mom. I should not complain. I should find a way to make it happen instead.

Disebabkan risau dengan energy yang makin merudum, lalu antara preparation yang telah dibuat ialah beli supplement Shaklee dari ofismate saye Kak Laila. Dari dulu dok beli barang Shaklee dengan dia. Saya nie seme membership dah ada except Shaklee, sebabnya kalo beli dengan dia memang dapat rege ahli dah pun. But this time around saye suruh Kak Laila reg saya jadi member Shaklee. Start puasa sampaila ke beranak nanti I'll be depending on a lot of supplements termasukla supplement untuk breastfeed nanti. Mana aci beli banyak2 dapat point kat Kak Laila. Haha kidding kak...

So now dah beli Performance Drink, ESP and calcium tablet (ape ntah nama dia cam complicated sket) untuk bekalan ibu mengandung yang ada anak buas di kala berpuasa nie. Haha! Selamat berpuasa seme orang. Doakan saya dapat puasa habis bulan nie. Tamau ganti2 dah tahun depan. Haha!


1 comments:

F a i z a h ' s July 1, 2012 at 3:26 PM  

Sy pregnant si amira morning sickness horror sgt~ smpai warded 3hari tmbah 15botol air...dehydrated gile...huhuhu

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.