Mama Puasa lah Irfan...

Harini hari ke-9 puasa. Ahh puasa kat rumah adalah jauh lebih penat dari puasa kat opis. Kalau kat opis banyak penat otak, kat rumah nie penat fizikal melayan kerenah anak yang aktif. Irfan is an outdoor kid, dia jenis yang takley dok terperap dalam rumah tengok TV or main mainan. Dia jenis yang kene berlari sampai berpeluh2. Kalau perap dia dalam rumah lama2 memang dia ngamuk la. 

Nak taknak terpaksa lepaskan dia main kat area carporch. Tapi since gate kitorang belum pasang motor lagi, dia pandai tolak sendiri. Kadang2 trus dia lari keluar kat jalanraya. Penat okay nak layan and jaga keselamatan anak yang aktif. Maid kitorang pun nampak lagi sanggup wat keje rumah banyak2 dari layan Irfan. Tue yang saye cakap, calang2 orang jek yang sanggup jage Irfan sepenuh hati... Nie baru sorang anak, nie keluar lagi sorang baby boy lagi nie tataula cemane hidup saye. 

Kat opis lak time2 bulan pose nie la tetibe banyak keje. Tiap hari struggle buat keje berbeza untuk 2 bos berbeza. Saye keje straight dari kul 8 am sampai 5pm termasukla during lunch hour yang takley makan tue. Saye kan dah takde working partner, tenaga keje kat dept baru nie pun ta cukup, tiap orang terpaksa backup seme orang. But alhamdulillah, I have a very good team, and a quite supportive new boss. At least buat keje penat2, I feel belonged. Haha!

So bila dah sepenat nie during weekdays, kalau leh weekends bulan puasa nie nak rest tido jek tak buat ape. Tapi nie lah hakikat hidup ibu yang ade anak aktif. Saye lak now dah masuk 3rd trimester. Dah makin tak larat. Aduhai... Tapi masih berazam nak puasa penuh bulan puasa nie. Sebab kalau ikut trending nak ganti puasa tue lagi suffer. Hahaha!

Oklah nak bawak Irfan keluar. Dah hilang arah dah budak tue. Selamat berpuasa korang. Bye...


1 comments:

KAM August 7, 2012 at 3:42 PM  

Gigih sungguh makngah sorang nih...hehe

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.