Keje Oh Keje...

Working life is getting funnier now (not in a good way btw). Saya telah mula menjalankan sesi handover yang sangat mantap buat working partner saya sempena nak beranak lagi 3-4 bulan. I manage to take my time to improve on working documents and reporting system of my department so that nanti partner leh sambung buat jek. But end up arini baru dapat news partner kene pegi production academy selama setahun starting from next week! Next week okay. Instead of saya sambung handover, dia plak handover keje kat saye.


Now, I'll be back alone completing all the datelines (belum cakap yang adhoc nye keje yang almost everyday dapat). I'm fine with the workload (will complain jugak if ade disturbance to complete my tasks) Tapi bila saya beranak nanti sape nak sambung buat keje2 tu weyyy... Ingat handover nak mengajar seme tue boleh siap overnight je ker. The boss said we'll be receiving a few newcomers in August. Ok lets wait...

Cluster yang saya jaga sangat famous dengan masalah tak cukup boat untuk orang gi laut buat keje. Banyak sangat aktiviti nak buat, boat asek full, and orang asek salahkan seme orang, tiap minggu ade jek isu nie. So bile kitorang introduce sistem booking yang baru, terkawal la sket masalah tue. Pastu kemudian tetibe dapat rezeki sebijik kapal yang dedicated nak bawak orang Northern jek temporarily. Lega la kejap takyah penat2 nak jage kapal and manage bookings. And now kapal tue dah kene demob lalu kami kembali ke masalah original. Hari 1st kapal demob dah bising dah seme orang call ngadu tak dapat naik boat. What I can do cakap takziah jela.. Haha... Aduuhh...

And it's almost Ramadhan now. The pregnancy is making me sicker. Harini dapat MC 1 jam 40 minit dari doctor (haha comel takk) sebab suddenly rasa ade very sharp pain kat rahim sampai nak jalan pun susah. Gi scan kat nearest clinic, everything looks fine. Doc cakap maybe saya tengah experience pregnancy growth spurt. Hmmm.. And guess what, nanti Irfan dapat adik lelaki lagi. Hohoho... Abihla tebalik kabinet dapo umah I nanti...

Bulan puasa nanti, tatau mampu ke tak nak ulang-alik amek Irfan tiap hari. Now asek panas jek kalo tengahari. Hari2 biasa pun rasa dehydrated, inikan bulan puasa. Rasa cam nak hantar Irfan full day kat nursery tapi nanti kan lepak sangat plak maid I kat rumah dok tengok TV jek.

Saya dah stop amek mekap job jugak. Dah tak larat langsung dah. Nie pun tengah carik orang yang leh mekap untuk tolong mekap pengantin yang saya janji nak mekap dia (janji before pregnant). Ahh semoga seme bende berjalan dengan lancar. Amiinn..


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.