Irfan Belajar

Lunch hour merupakan the only masa yang sesuai untuk ke nursery Irfan. Before Irfan masuk nursery tue pun ade a few times saya pegi visit during lunch hour untuk jumpa principal dia, teman ofismate tengok nursery, etc. And tiap kali pegi during lunch hour sure budak2 kat sana tengah tido ramai2. Memule pelik gak cane diorang boleh tido ikut jadual, sekaligus lak tue. Risau gak kot2 kasi ubat batuk cam ade certain nursery buat. Huhu...

Pastu bile hantar Irfan gi nursery, huhh budak tue kan aktif. Jangan harap dia nak tido sesenang budak lain. So tiap kali amek memang badan dia tengah berpeluh2 main. Main sorang2 lak tue, budak lain seme tido. So, oklah buat conclusion tak kasi ubat batuk. Haha!

Tapi last 2 days bile pegi amek Irfan tengahari tue, one of the teacher cakap Irfan tido dah lama, dalam sejam lebih dah. Woohh ajaib Irfan tido. Tanyela teacher, dia main banyak sangat ke sampai penat? And teacher jawab "Taklah, dia penat belajar". Wakakakaka on the spot saye tergelak besar.

Seriusly tak caya. Bukan senang nak ajar Irfan tue. Baru bukak buku dah diamik and baling jek buku tue. Nie umur dah 2 tahun lebih belum pandai minum pakai straw sebab sangat susah nak ajar dia. Ligat sangat asek lari jek. Tapi kalo nak ajar semayang and baca doa dia minat. Dasar ustaz buas...Pastu kuar plak lagi sorang cikgu dukung Irfan yang tengah tido. Teacher tue pun cakap mende sama, Irfan belajar harini. Dia cakap nanti dia upload gambar Irfan kat Facebook. Hahaha!



So, inilah gambar yang teacher tue upload. Waahh sangat gembira tengok okay. Saye tak rasa semudah tue so once again thanks to the teacher yang tabah jaga Irfan. Hahaha! Tapiiii Irfan sangat ikut perangai papa dia... Belajar sket terus penat and tido. Kalau main, seharian pun tak penat, sanggup tak tido.

Teringat zaman bercinta di UTP, selalu dating kat library untuk belajar sama2. Tapi hasben bukak buku 15 minit terus tido sampai sejam dalam library. I lak yang takley stadi geram tengok dia tido. Hahaha!




2 comments:

iman July 24, 2012 at 11:30 PM  

yeke..haha..bakpo zak tbalik ngn dolah...haha

Anonymous July 28, 2012 at 10:15 PM  

comei jer..

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.