Dugaan Awal Puasa

Dugaan 1st day puasa ialah tetibe Irfan demam panas. So malam tue terpaksalah banyak kali bangun untuk control suhu badan and layan ragam budak sakit. 1st day puasa saya tido kul 2.30am and bangun blk masak sahur kul 4.15am. Esok tue keje tido terbongkang jek. Sebbek 1st day puasa jatuh pada hari weekend. Cepat baik demam yer sayang...

Dugaan kedua ialah maid mintak balik raya dengan penuh drama kononnye mak dia sakit and hari2 call tanya balik raya ke tak. So nak mintak cuti seminggu balik raya dengan abang dia yang keje kat Miri gak. Kitorang pun tak balik raya okay tahun nie. Lagi stress bila "ejen" yang bawak our maid cakap kalau dia tak balik semula, ejen tu taknak jamin pape.

Nie lah satu keburukan amek pakai ejen yang tak berdaftar. Dulu masa 1st maid gune ejen berdaftar seme bende dah black and white on paper. This one kontrak main mulut jek.

Kitorang tak cakap yes or no on the spot so sepanjang tempoh menunggu jawapan tue perangainya sangat irritating. Buat2 moody lah, keje pun wat lembik2, jalan pun seret kaki ke lantai, layan Irfan pun tak seberapa, muke masam all the time, etc. So things could be worse if we say no. End up kitorang cakap balik lah ko tapi kitorang tahan gaji 3 bulan and akan kasi bila dia balik semula. So standby jelah kalo dia tak balik semula. Haha selamba kan solution?

Papepun selamat berpuasa semua.

Published with Blogger-droid v2.0.6

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.