Saye Buat Bisnes Mak Bidan

Sangat tak sangka baru seminggu jadi dealer untuk produk Ambar Kenanga, semua stok yang saya beli masa apply dealership dah habis terjual. Pelik gak memula sebab tak sempat lagi nak promote kat memana tetibe dapat a few calls dah nak order. Rupe2nya bila check balik, HQ dah publish contact no saya dalam website diorang dah. 

Kaget okay bila orang order tapi barang dah habis. Nie baru nak restock balik. Alang2 dah nak restock, kenela promote kan so that leh pusing modal balik. Hihi.. Maka dengan ini, saye telah melancarkan satu lagi selling blog yang dinamakan Beyond Mama (sila klik untuk visit). Blog baru nie masih simple and under construction lagi, tapi info2 asas tue dah ada. Bolehla visit yer. Saya akan update produk2 baru dari masa ke semasa.

Memula ingat nak sumbat jek dalam blog Jom Makeover tue sekaligus. Korang pun tahu la kan, blog nie pun saya bersabung nyawa nak update (haha!) ini plak nak jaga 2-3 blog. Tapi cam kelakarla plak kan tajuk blog makeover tapi gi jual barang orang beranak. So bukak jela lagi 1 blog. Hihi.. Semoga diberi kekuatan untuk update. Risaunye (haha!)

So, kepada sape2 yang tengah mengandung, pantang, menyusu or sape2 yang sedang mencuba untuk hamil, boleh bookmark blog Beyond Mama yer sebab kat blog nie ada jual produk2 untuk golongan2 itu. Owh tak sangka bisnes mak bidan nie laku jugak rupenye. Mungkin sekarang musim orang bersalin, sebab set berpantang dia sangat laku! 


P/S: Saye perasan, buat bisnes buat saya jadi sangat hepi. Saye bukan buat bisnes juta2, tapi sangat hepi dapat buat bisnes. Kesimpulannya? Hihi..


3 comments:

F a i z a h ' s June 30, 2012 at 5:57 PM  

ouh ambar kenanga....da ada pomot kt WHI TV3 :)

Kunaz June 30, 2012 at 10:48 PM  

oyeke? baru msk WHI eh? patutla sgt laku

F a i z a h ' s July 1, 2012 at 1:03 AM  

Haah baru pomot kt WHI dlm 2-3hari nehs... almaklum ler da jadi surirumah keje hadap tv je la...-___-"

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.