Easy Day Today

I feel good today. Irfan slept early last night and tido nyenyak tak bangun2 langsung. Helper cakap masa saya takde 6 malam tue Irfan asyik terjaga and nangis masa tido. And bangun pagi pun awal, senang nak siapkan gi nursery, hantar and amek nursery pun senang. Nie balik ofis pun saye disambut ceria oleh Irfan. Alhamdulillah.

And helper pun is getting better day by day. 1 teknik nak handle maid ialah kalo nak sound, sound betul2 sampai ke lubuk hati. Lepas tu please dia balik dengan bawak jalan2 ke shopping ke or ajak makan sedap kat luar. Kene pandai main tarik tali, takley garang sangat and takley lembut sangat. Yang paling penting is communication. Kene selalu tunjuk ajar and ingatkan dia selalu sebab mungkin tue nature seorang maid. Haha!

And harini agak tenang di ofis. Orang2 pun takde menyakitkan hati. It feels good when everything is in a good order. Especially harini saya puasa ganti maka perlukan ketenangan. Haha.

Published with Blogger-droid v2.0.6

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.