Confinement Set (Set Berpantang)

Ok sebelum baca, wajib baca the previous entry dulu (boleh klik sini) untuk baca pengalaman berpantang saye masa anak 1st dulu pakai set berpantang Tropical Herbs, yang membuatkan saya decide nak pantang pakai produk lain yang akan saya cite kat sini. Hihi.. Aihh baru pregnant 5 bulan kot dah sebok pikir nak pantang, wahaha. Tapi, sebagaimana saya tak sedar yang saya dah 5 bulan pregnant, kalau tak start now maybe nanti tak sedar esok dah nak beranak baru perasan takde set berpantang lagi. Huhu...

Thank god saya diketemukan dengan produk nie masa tengah training 5 hari kat KL. Nama produk nie Ambar Kenanga. Korang janganlah ingat saya bias plak sebab nama dia ala2 Amber Chia, hihihi.... Confinement set nie sesuai untuk ibu2 yang dok jauh and takde orang nak jage sangat masa pantang sebab dalam set tue ada 3 barang jek and 3-3 adalah kapsul tapi dah dirumus khas untuk gantikan function2 pilis, param, serbuk2 yang kene buat paste and kene tempek kat badan, bahan2 yang nak cuci tempat peranakan, etc. Ha amek ko senang gila kan, telan minum ngan air jek. Kalo komplen cakap pantang susah dah pasni tatau dah nak cakap ape.

As I said, saya tak suke minum teh herba masa pantang. Tak suke serbuk2 paste tue sebab bila dia kering bilik akan jadi sangat kotor and rimas okay berhabuk2 camtu. Kesimpulannya tak suke mende2 leceh, sebabnye nanti seme bende saya nak kene buat sendiri, anak dah 2 dah masa tu, lagi huru hara kot, sekian...

Ok, tue adalah kelebihan yang pertama. Kelebihan yang ke-2, set bersalin/berpantang Ambar Kenanga nie unik sket sebab dia pakai formula and bahan2 dari Timur Tengah or Arab, bukan pakai Malay herbs yang selalu ade dalam local cofinement set. Yes herba2 tue sometimes tak compatible untuk breastfeeding mommies, kadang2 baby jadi cirit la, panas la, kembungla, ruam2 kat kulit la, etc. Salah satu bahan dalam produk Ambar Kenanga nie adalah habbatuss sauda yang almost seme orang penah dengar statement habbatus sauda adalah penawar untuk segala penyakit kecuali maut (tapi dengan izin Allah lah yer)

And kelebihan ke-3, set nie sesuai untuk seme jenis kelahiran either normal deliver or ceaserian. Lesson learnt dulu beli set pantang banyak2 end up takleh pakai sebab ceaser. But this one boleh. Even kalo kite miscarriage pun (mintak jauh), sesuai pakai set nie untuk repair balik sistem peranakan.

Ok itulah 3 kelebihan utama yang buat saya decide nak pakai produk nie untuk bersalin nanti. Owhhh btw kan, since aritu saye ade order quite banyak sebab ada orang kirim sekali, saya dah berjaya registered as a dealer for this products. So sape2 yang berminat nak order kontek saye tau. Kalau Miri and Brunei area leh COD je insyaallah. Tempat lain pun accepted, pos cam bese. 

Ambar Kenanga pun ada set untuk kehamilan untuk yang nak try usahakan pregnant. I got a customer for this already! Tak salah berusahakan daripada tunggu jek. Ok, next week saye akan receive all my orders and the marketing materials from the company. Nanti kalau ade info best2 saya akan share lagi. Weee... (pehal tetibe berbisnes balik, banyaknye masa I.. hahaha)


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.