Video Dera Anak

Nie entry pasal isu yang hot kat Facebook semalam - pasal mak nama Ira yang dera anak dia kat Sepang. I won't attach any pics or the video itself, I'm trying to get rid off the scene that is still playing around my head.


Tataula sebab tengah pregnant ke ape but I was so emotional watching it. Tak sempat tengok sampai habis dah nangis especially time mak dia sepak perut baby tue. Baby tu cam baru boleh merangkak, so lagi kecik dari Irfan of course. Masa mak bodoh bangang tue tengah pukul2 baby tu struggle merangkak, x sure la nak lari ke or nak gi kat mak dia. But a baby definately needs a love. Sape tak tension jage anak, I do, tapi ingatla Tuhan wey.


Sebbek mak celaka tue dah kene penjara tapi cukup ke 18 months jek? According to some comments baby tue masih trauma lepas mak dia kene tangkap, kalau kene sentuh dia nangia. Mungkin takut kene pukul lagi. Siaann. Physically tortured tu cam boleh lagi hilang kesan dia sooner or later tapi mentally tue. Dahla ade abang baby tu dok tengok gak babyvtu kene pukul depan mata dia. Not a good example at all.


Entahla nak marah lelebih saye pun tatau ape problem mak tue. Tapi baik ko bunuh diri dari bunuh anak alang2 dah memang rasa nak buat dosa sangat. Semoge ko insaf dalam penjara tue. Kalo rasa tak ready nak pikul pressure dunia nie takyah beranak lagi dah. Kat luar sana berlambak lagi mak ayah nak anak tapi tak dapat, ko ade anak nak bunuh anak plak.


Semoge dalam penjara tue nanti ko belajar sembahyang and ingat Tuhan. Semoga kuar penjara nanti ko insaf and jadi mak yang baik. Tuhan masih sayang ko tu yang dia kasi ruang ko berubah and betulkan keadaan. Eiii aku still nak marah ko tau tak? Kalo dah kuar penjara nanti kalo rasa tak mampu lagi nak jage anak kasi jek kitorang jage. Aku volunteer nih nak jage.


Ok I'm emotional. Haha.. Ahh time to bersiap pegi keje. Jom gi skolah Irfan!


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

Honey_dear May 10, 2012 at 8:12 AM  

kunaz tengok tak abis eh.
i tengok abis, sedih tul.
baby tu merangkak pegi kat mak dia, tapi mak dia pukul2 lagi.
bila baby tu dah diam, dia tampar plak muka budak tu.

rasanya, budak pmpoan tu stress kot, meroyan.
muda-muda gatal nak kawen, marahkan suami, anak yang jadi mangsa.

btw, i rase, budak 2 orang lagi yang tukang tengok tu, bukan anak si ira tu kot, maybe anak org yang tukang rakam tu.

ramai gak org yg marah si perakam tu, tapi for me, kalau tukang rakam tu tak record, mesti tak kene tangkap lagi si Ira tu.

Kunaz May 10, 2012 at 8:46 AM  

Ha'a x smpt abih sbb tercry so malu kt hasben. hahaha. Hasben kunaz ckp dh byk kali ira mangkuk tu wat camtu kt anak dia, yg tukang rakam tu dh pnah try leraikn tp kene pukul gak. tu yg dia amek video snyap2 n anta kt polis.

Kalo ikut ujung thn nie kuar la ira tu dr penjara kan? Risaunye i... huhu

Anonymous May 12, 2012 at 8:31 PM  

hukuman 18 bulan tu cam tak cukup..sedih nape ada ibu mcmni..:'(

Kunaz May 12, 2012 at 10:13 PM  

tp i lega dgr baby tu jkm yg jg lps tu n dh dpt keluarga angkat yg baek dh pastu:-)

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.