Posts

Showing posts from May, 2012

Mendidik Anak di Zaman Moden

Aritu kat channel Oasis ade sorang ustazah kasik ceramah. Katanya untuk didik anak remaja zaman moden parents tu kene 10 kaliganda lagi bijak dari anak tue. Maka parents kene keep up dengan new technology and trend masa kini.
So Irfan, dah besar nanti jangan memperkotak-katikkan mama yer. Mama tau main fesbuk, twitter, friendster, mirc, skype, gtalk, yahoo messenger, youtube, haa ape lagi. Ermm myspace mama takde. Nanti kalo desperate mama belajar.
Huhu Irfan tadika pun belum dah kalut dah. Tapi memang cabaran didik anak zaman moden kan. Kalau zaman dulu beranak 10 pun tak heran. Tak banyak supermarket and tempat hiburan untuk anak lepak. Tak banyak pengaruh TV and internet. Tak banyak kes jenayah cam skarang ni. Rompak, ragut, belasah, rogol, culik, bunuh. Owh mintak jauh seme tue. Amiinnn
Published with Blogger-droid v2.0.4

It's 1 Baby Only

Disiplin update blog adalah sangat teruk now. Beselah, saya kan among unlucky person kalo bab2 pregnant nie, so tiap kali ada masa terluang saya akan gunakan untuk rest jek. Pastu now, pape news pun cam direct update kat Twitter jek, so memang terabailah blog nie. But today I'm on sick leave, leh la update 1 entry. Huhu..
One thing yang saya lupe update kat sini (tapi dah update kat Twitter) adalah status baby no.2 yang dalam perut nie. Alhamdulillah, next scan lepas tue nampak 1 baby jek and no more cysts. Hubby looked a bit down bila tahu sorang jek baby, dia cam ingat akan dapat twins dah nanti. Aduhaii... Saya kemain lega, dia sedih plak. I think I'm being realistic. Twin maybe nampak comel, tapi bila dah experience jage Irfan sorang dah lelah cam haper dah. 2 tahun tak cukup tido. Cukuplah. 1 at a time. Huhu...
Masa anak 1st tak stress pikir pasal jantina sebab 1st kan, kuar jelah papepun. Tapi dalam hati memang kalo boleh nak boy as anak sulung tapi tak berhajat lebih2.…

Video Dera Anak

Nie entry pasal isu yang hot kat Facebook semalam - pasal mak nama Ira yang dera anak dia kat Sepang. I won't attach any pics or the video itself, I'm trying to get rid off the scene that is still playing around my head.
Tataula sebab tengah pregnant ke ape but I was so emotional watching it. Tak sempat tengok sampai habis dah nangis especially time mak dia sepak perut baby tue. Baby tu cam baru boleh merangkak, so lagi kecik dari Irfan of course. Masa mak bodoh bangang tue tengah pukul2 baby tu struggle merangkak, x sure la nak lari ke or nak gi kat mak dia. But a baby definately needs a love. Sape tak tension jage anak, I do, tapi ingatla Tuhan wey.
Sebbek mak celaka tue dah kene penjara tapi cukup ke 18 months jek? According to some comments baby tue masih trauma lepas mak dia kene tangkap, kalau kene sentuh dia nangia. Mungkin takut kene pukul lagi. Siaann. Physically tortured tu cam boleh lagi hilang kesan dia sooner or later tapi mentally tue. Dahla ade abang baby tu dok…

Irfan Langgar Pintu

Harini labor day. Irfan sangat aktif today. Tadi kat Permymall Irfan terlanggar pintu kaca yang ade sensor yang akan terbukak sendiri kalo orang lalu. Betapa lajunye Irfan pintu tak sempat habis bukak dia dah rempuh. Dah, jangan malukan mama lagi plis...
Published with Blogger-droid v2.0.4