Ngidam Nangka

Alkisahnya harini sangat ngidam nak makan buah nangka. Rasa cam nak nangis takut tak dapat sebab before this dah ade a few makanan idaman yang tak dapat. Tapi alhamdulillah ade jual kat Miri ni ha. Siap yang dah di-pack sesiap. Manis lak tuh. Gelojoh gila makan tadi.


Lepas dah tersandar kepuasan tetibe teringat kisah lagenda Sultan Mahmud mangkat dijulang. Yang isteri laksamana tue ngidam nak makan nangka ke cempedak ntah. Pastu makan seulas yang sultan nye. Sultan sangat marah lalu bunuh pompuan tue and belah perut dia. Bila perut dah terbelah nampakla sorang baby tengah pegang buah nangka.


Penipu la sangat cite tu kan. Takkan mak dia makan nangka tak kunyah langsung. Kot yer pun ngidam takkan la kot dia gi telan nangka tu sebijik gitu. Adehh.. I plak yang emo. Haha... Ahhh sedapnye nangka tadi....


Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comments:

TanpaGraviti April 23, 2012 at 10:23 AM  

Assalamualaikum Ms. Kunaz,
Good day.

You are in Miri, right? Am about to move there in near future..may I have your personal email address? Got something (actually a lot of things..hehe) to ask.

Regards,
M Helmi Mohd

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.