Maid Mengaji

Seperti yang seme orang maklum, Irfan tak tengok TV. Sangat sangat sedih tengok anak orang lain boleh letak depan TV and mak gi buat lain. Irfan hanya tengok TV bila ade zikir or ngaji2 je kat Astro Oasis tue. Tapi takdela Oasis tue nak tayang zikir and ngaji 24 jam.


Tadi masa tengah masak lunch dengarlah my helper dok ngaji surah2 muqaddam untuk tidokan Irfan. Ngaji depan TV okay. Nak gak tue tengok TV. Haha.. Impress la gak sebab banyak gak la surah yang dia hafal. Sampai tertido Irfan dia ngaji Alhamdulillah.


To those yang tak pernah ade maid, nie lah nature majikan. We praise and blame our maid intermittently. Ahaha.. Tapi betullah bile amek maid yang muda nie memang senang sket nak handle berbanding last time amek yang tua yang konon experience tapi keras kepala sket. Cuma nak kene layan jiwa muda diorang lah. Huhu.. Pape pun perlu syukurlah at least ade helper yang leh ringankan beban kan? Huhu...


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.