It Must Be The Genetic Factor

Irfan's going to hit 2 years old next month. And I'm 2 months pregnant now. Entahlah Irfan suddenly jadi makin aktif pastu makin melekat dengan saye. Jadi over manja yang kadangkala buat saya rimas. Saye masih tengah musim mabuk pening lalok dengan pregnancy sickness. So bile anak asyik nak dukung and berkepit, stress la jugak. Huhu... Cane la nak handle 2 anak pasni. Haha!


Aritu cikgu besar Irfan call lagi. Follow-up soklan pasal Irfan takley cakap lagi last time. Terharula jugak they did something untuk usahakan Irfan bercakap tapi bunyi cam dah give up sebab masih gagal. Hahaha! So soklan cikgu besar tu ialah ke you ada genetic lambat cakap? Dapat sense tak soklan tu ada unsur give up? Haha... Sian cikgu. Patutla ade perumpamaan guru ibarat lilin. Sanggup terbakar sebab bengang. Haha!


And jawapan of course lah yer. My mom kan umur 4 tahun baru bercakap. Macam Albert Einstein la plak. Korang tau tak Albert Eistein tue umur 4 tahun baru bercakap? Tapi takdela plak my mom jadik saintis kan. Hihi... But she's a great woman and semoga Irfan akan jadi a great human being jugak 1 hari nanti. And husband pun ngaku dia dulu pun lambat cakap and pelat. So memanglah sangat genetic. Huhu...


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

ANAK MAMA SAYANG April 6, 2012 at 10:17 PM  

tak leh ckp mcm mana tu? kalau leh sebut..nk susu...tak nakni...nk tdo..nk tv..kira leh ckp la tu..sofia pun lmbt ckp gok..ni 3 thn baru leh bt ayat..time besar irfan dia leh ckp sepatah2 gak...byknyer bahasa jerman la....nora siap p tanyer pakar knk2...dia kata normal...tp nora tengok perkembangan bahasa dia boleh ngan sendiri...jgn risau la...ni ckp byk n pelat..tp kat umah pengasuh dia pendiam gak...bila nk kan sesuatu mcm nk kencing or nk susu br ckp...tp pengasuh tukata bila ada kwn dia yg sama umur dia ckp byk gak...dont give up ckp ngan dia ye..

Anonymous April 7, 2012 at 12:43 PM  

Oh jgn riso. Icad ni da nk 3 thn pun x ckp2, haha. Org ckp anak first, n boy plak tu mmg lmbt sket.

Btw, congratez! Budak klu nk dpt adek, mmg buat perangai, hehe. =)

-jamie nasir-

Kunaz April 9, 2012 at 10:20 PM  

nora.. seme tue dia x reti sebut lagi. dia pandai sebut nyam nyam jek kalo nk makan. hihi..

jamie, owh icad pun sama kes eh? tula i memule cam takmo risau tp bile ade yg tlg risaukn ni adela jugak risau tu. huhu...

Anonymous April 18, 2012 at 9:42 AM  

My question ank u ade eye contact x? Kalau panggil Nama dia, dia dtg x or just buat derk jer..irfan baru nk dua thn kn so maybe Mmg jns lmbt ckp kot but ari tuh my doc pesan if 2 1/2 anak xckp gak better gi bwk paed..( Ni tru my experience la)

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.