Dah Lama Tak Tidur Dengan Irfan

Nenek irfan call tanye what did i do masa Irfan 1st time demam. Yelah dia tak sempat merasa jaga cucu sakit and now cucu no 2 baru 1st time demam. Only then i realize that I have experienced a lot.

If you still remember, how hard it was when Irfan got sick continuously for half a year. And it's been half a year jugak saye tak pernah dapat tidur yang sempurna and siang hari plak struggle keje kat ofis.

Situation changes now. I have a maid who is willing to replace my shift and it's almost 3 months dah Irfan ditidurkan oleh my helper tiap malam (my helper has been with us for 6 months already)

Don't get me wrong. I'm not proud saying this. I'm not proud letting my own son tidur dengan my helper. But then Irfan masih dengan perangai dia asyik tidur lambat. If tidur awal pun akan bangun banyak kali balik. Cam arini saye tak hantar dia gi nursery sebab kul 6 pagi baru dia tido.

With the latest additional workload at the office, I seriously need an ample sleep. Bila cukup rest only then I realize owh I can do many extra things at the office and I could handle extra tasks better.

Kadang2 saya buatla jugak shift jage Irfan but then kalau dah lewat malam sangat my helper akan amek Irfan and lock themselves in Irfan's room. Bilik Irfan kan adalah gabungan bilik tetamu jugak so ade 4 bijik katil dalam tue. Kat situlah tempat tidur mereka berdua.

Mungkin my helper perasan, siang hari saye dah hantar Irfan half day kat nursery. So dia ade masa untuk rest lepas berjaga malam. But once again I'm not proud doing that. Just waiting for the moment Irfan akan tidur macam budak normal suatu hari nanti...

Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comments:

F a i z a h ' s March 18, 2012 at 3:20 PM  

Yes! sgt stress kalu anak tdo xtentu waktu n kita pulak keletihan n kepenatan dgn tugasan seharian... kkdg xleh nk handle emosi n perasaan langsung kan? sy pun ada hadapi masa aisya baby n syukur alhamdulillah sume da kembali normal... didoakan smg tdo irfan akn normal cam budak2 len... xtry tnya doctor ke knp jadual tdo irfan cam tuh?

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.