Twins or Cyst?

I went for my very 1st ultrasound scan with Dr Mattu yesterday. It is a busy year for Dr Mattu this year. Everyone is chasing for a dragon baby this year according to the nurse. 1 bende yang saye suke kalo nak jumpe Dr Mattu nie ialah by appointment (the only gynae kat Miri kot yang by appointment) so untuk sangat sesuai untuk staff Petronas yang bounded dengan 8 hours keje sehari nie. I tak sanggup dok tunggu terlonggok sejam kat klinik.

Tapi since Dr Mattu sangat busy, apoimen saye yang sepatutnye kul 11.30 am jadi 12.45 pm instead. Betapa lamanya saya tunggu sampai dah nak pitam lapar. Pregnant kalini sangat kuat makan okay. Saya yang last untuk sesi pagi tu sebelum lunch break, 12.45pm tu pun dah 45 mins lepas waktu lunch and Dr Mattu looked a bit tired and wanted it to be a quick one.

Dipendekkan cite masa scan ade nampak 2 sacs, 1 sac looks normal and the other one was a bit out of shape. It could be twins. It could be a cyst as well since my last scan about a month ago dengan Dr Lee dia cakap dalam rahim saya cam ade banyak cysts. Huhu... And it could be a vanishing twin, just an empty sac that can be absorbed by the body later on.

And Dr Mattu asked me to come back next two weeks for further check up. Perasaan adelah saspen tahap monyet nak lintas landasan ketapi. Either one pun cam risky and scary. I just wish that there'll be no complications with my pregnancy. If it is a cysts, hoping that it won't disturb the baby or hoping that dia akan pecah sendiri like last time sampai I siap water broke lagi ok. Huhu... Kalo twins, hoping that I could carry them safely sampai beranak. If it is a vanishing twin, I accept it then. Coz Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat saye. So, will update again next 2 weeks kalo ade kesempatan...


Apa Ada Dengan March 2012?

Sorry for taking too long to update. It's a bit hectic this month. Since February aritu, weekend nie jek saya dapat rest kat rumah sebab takde pape job mekap. This year's March is quite special and since it's about to end, and sebelum saye hilang ingatan (yeah I had a lot of things in mind previously, I just didn't have the time to blog it, and then I forgot..) so baik saye update now.

1st, bulan nie staff Petronas dapat bonus. Alhamdulillah. Terasa berbaloi penat lelah membanting tulang di ofis sebelum nie. Belum ada shopping list lagi, cuma ingat nak panggil carpenter modify bilik Irfan sket. Bulan 5 nanti nak balik Semenanjung sebab adik ipar kawen, so kene saving lah. We know we're going to spend a lot there.

2nd, harini 24 March dah masuk 3 tahun pemergian arwah abah. Boleh refer kisah pemergian abah dalam entry Selamat Tinggal Abah. Arwah abah tetap dalam ingatan. Air mata nie bleh jatuh bebila masa bila tetibe teringat kat arwah abah. Macam haritu masa nak amek Irfan dari sekolah tetibe teringat gila2 kat arwah abah lalu termenangis sambil bawak kete. Terpaksa stop kete tepi jalan for a while untuk tenangkan perasaan and untuk mekap2 sket cover kesedihan, segan nanti cikgu2 Irfan nampak. Huhu... Al-fatihah buat arwah abah. Akak harap akak cukup baik untuk jadi salah satu sebab untuk abah ke syurga... T_T

3rd, I just realized that I'm 6 weeks pregnant. Yeah I'm still shocked. I'm yet to see my gynae, my 1st appointment would be next Thursday. Semoga semuanya berjalan lancar. Kalo ikut sejarah 1st pregnancy, 4th week tue saya dah start mual tak lalu makan seme. Now belum lagi, cuma last few weeks asyik sakit kepala yang takley handle. One time tue saya sapu krim halia Cosway 1 kepala. Ouuucchh panaassss tapi esok tue bile bangun tido terus dah ok for a few days. Now dah start sakit balik. Tue jek my only sickness so far.

Rare Deed

I'm trying to do something extraordinary starting from today. I've been disliking this little someone and I can't even pretend to like him whenever we meet.


What I'm going to do after this is throwing out my standard smile and keep praying so that he will change to a better person one day.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Dah Lama Tak Tidur Dengan Irfan

Nenek irfan call tanye what did i do masa Irfan 1st time demam. Yelah dia tak sempat merasa jaga cucu sakit and now cucu no 2 baru 1st time demam. Only then i realize that I have experienced a lot.

If you still remember, how hard it was when Irfan got sick continuously for half a year. And it's been half a year jugak saye tak pernah dapat tidur yang sempurna and siang hari plak struggle keje kat ofis.

Situation changes now. I have a maid who is willing to replace my shift and it's almost 3 months dah Irfan ditidurkan oleh my helper tiap malam (my helper has been with us for 6 months already)

Don't get me wrong. I'm not proud saying this. I'm not proud letting my own son tidur dengan my helper. But then Irfan masih dengan perangai dia asyik tidur lambat. If tidur awal pun akan bangun banyak kali balik. Cam arini saye tak hantar dia gi nursery sebab kul 6 pagi baru dia tido.

With the latest additional workload at the office, I seriously need an ample sleep. Bila cukup rest only then I realize owh I can do many extra things at the office and I could handle extra tasks better.

Kadang2 saya buatla jugak shift jage Irfan but then kalau dah lewat malam sangat my helper akan amek Irfan and lock themselves in Irfan's room. Bilik Irfan kan adalah gabungan bilik tetamu jugak so ade 4 bijik katil dalam tue. Kat situlah tempat tidur mereka berdua.

Mungkin my helper perasan, siang hari saye dah hantar Irfan half day kat nursery. So dia ade masa untuk rest lepas berjaga malam. But once again I'm not proud doing that. Just waiting for the moment Irfan akan tidur macam budak normal suatu hari nanti...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.