Mari Bisnes!

Alahai lupe plak nak bitau yang saya ade taruk lagi 1 banner kat atas blog nie, yang ade tulih trying to get pregnant tue. Bolehla pada sapa2 yang tengah berusaha nak dapat anak untuk try. Tapi saye tak berani nak jamin la keberkesanan dia sebab tak pernah try lagi, tapi ikut testimonial ramai gak yang berjaya. Kalo nak beli jangan lupe klik thru banner tue tau. Hihi..

Yeahh, business affiliate nie sebenarnya business yang paling mudah. Cumanya atas nasib la kalo ade orang klik dan beli dapatla income kat kita kan. Cam saye yang cam takde masa nak promote gila2, tinggal jek banner kat blog. Ade rezeki adela. Hihi...

Seme tau, saya adalah full-time executive at Petronas Carigali. Tapi saye sangat minat buat business2 sampingan. Saye sebenarnya sangat bercita2 nak bukak kedai makan, bukak kedai jahitan, bukak bakery, bukak butik pakaian, bukak salun, bukak butik, tapi apakan daya saya cuma ada 2 hari seminggu jek untuk buat keje2 sampingan (oh weekdays adelah sangat gigih bekerja di ofis okay) yang mana 2 hari itu kadang2 habis gitu sahaja sebab gi mekap pengantin or buat kelas. Saye dah takde masa untuk buat bisnes2 lain yang saye minat... T_T

Now major side income saya adalah dari hasil keje2 mekap, kelas, jual and bonus Mary Kay, fixed income Cosway and hasil2 iklan affiliate. Teringin nak join business2 lain jugak tapi tak berani nak commit sebab tau now memang takde masa. Huhu... Daripada saya join banyak2 busines lain baik saya firmkan ape yang dah buat now kan. Huhu..

Tapi kawan2 sekitar Miri, if ade yang minat nak buat business tue, blehla hantar proposal kat saya. Dapur rumah saya insyaallah cukup kelengkapan untuk buat bisnes katering ke, pastry ke kek ke ape ke. Nak menjahit pun ade workstation untuk menjahit. Sila2.. Saye cuma tiada masa untuk buat sendiri tapi saye akan support business kawan2. Cam nanti ade sorang photographer nak gunekan studio mekap kitorang untuk kelas fotografi. Boleh boleh.. dialu2kan. Hihi... Mari bisnes!


2 comments:

F a i z a h ' s February 29, 2012 at 10:51 AM  

Waw...kalulah sy kt Miri gak... heheh :P cam minat nk blaja bisnes dgn kunaz... ^_^ tp jauh kans... ujung malaysia nun~

iman March 1, 2012 at 8:55 AM  

mmg..kalo aku duk miri..aku rasa kencang ni umah kau...haha

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.