Posts

Showing posts from February, 2012

Mari Bisnes!

Alahai lupe plak nak bitau yang saya ade taruk lagi 1 banner kat atas blog nie, yang ade tulih trying to get pregnant tue. Bolehla pada sapa2 yang tengah berusaha nak dapat anak untuk try. Tapi saye tak berani nak jamin la keberkesanan dia sebab tak pernah try lagi, tapi ikut testimonial ramai gak yang berjaya. Kalo nak beli jangan lupe klik thru banner tue tau. Hihi..
Yeahh, business affiliate nie sebenarnya business yang paling mudah. Cumanya atas nasib la kalo ade orang klik dan beli dapatla income kat kita kan. Cam saye yang cam takde masa nak promote gila2, tinggal jek banner kat blog. Ade rezeki adela. Hihi...
Seme tau, saya adalah full-time executive at Petronas Carigali. Tapi saye sangat minat buat business2 sampingan. Saye sebenarnya sangat bercita2 nak bukak kedai makan, bukak kedai jahitan, bukak bakery, bukak butik pakaian, bukak salun, bukak butik, tapi apakan daya saya cuma ada 2 hari seminggu jek untuk buat keje2 sampingan (oh weekdays adelah sangat gigih bekerja di ofis …

Birthday 23 Feb 2012

Image
Yeah a surprise from the husband. Sepanjang hayat saye kenal hasben baru sekali jek dapat bunga, tue pun time dating kat Cameron Highland. Yelah memang tempat bunga bersepah kan. Huhu... Maybe husband tau saye memang tak berapa minat nak dapat bunga. Sebabnya saya sukakan bende yang eternal. Kalo bunga a few days dah mati lalu rasa sedih. Rasa seperti sayang itu turut layu seperti bunga itu. Huhu ombak rindu kan saye? Hihi...
Pastu lepas kawen tiap kali birthday and anniversary asek saya jek request nak ape2. This year seriusly dah takde mende dah nak mintak lalu kasi pressure kat hasben suh dia pikir sendiri ape nak kasi kat saye. Till now dia tengah pressure lagi tu. Haha! Tapi as deposit dah dapat sedozen kuntum red roses being delivered to my office. Blushing I tau masuk lif bawak bunge besar orang pandang2 tanye sape kasi. Besar gak bunge tue sampai saye nampak kecik. Haha!
Best rupenye perasaan dapat bunga secara surprise (untuk saye yang tak suke hadiah bunga). Thank you hubby. …

Irfan Still Takley Cakap

Harini masa amek Irfan dari nursery, saye kene tahan oleh guru besar dia bersama 2 orang cikgu yang lain. Saspen... Ape Irfan buat kat nursery? Rupe2nye diorang concern sebab Irfan belum boleh bercakap lagi. Huhu....
Yes, Irfan dah nak masuk 2 tahun tapi masih belum bleh cakap except sebut nyam2 kalo nak makan. Dulu 1st two words yang dia boleh sebut adalah mama and papa. So loud and clear. Pastu bile Irfan start boleh berjalan tetibe takde sepatah pun word keluar dari mulut dia termasuk mama dan papa tue. My mom kat kampung selalu tanye dah bleh cakap ke belom and selalu tunjuk kerisauan dia. Katanya, anak2 kawan dia kat sana umur 10 bulan dah boleh mintak nasik and susu verbally dah.
I agree with Zaza's thought. Budak membesar di kampung secara logiknya memang akan cepat bercakap. 1st sebab memang dah surrounding ramai orang, ahli keluarga seme. 2nd kat sana diorang cakap 1 bahasa jek, kat Miri nie campo2 Melayu, Sarawak, English, Cina, etc. Irfan plak suke tengok channel bahasa a…

Quick vs. Slow

I'm a quick person. Cakap laju jalan laju buat keje laju. Maybe sebab dari kecik dok tengok my mom multitasking kelam kabut ari2 nak uruskan rumah, anak2, keje ofis, amek upah menjahit, amek tempahan kuih, etc. So sejak kecik dah terkene tempias kalut tu lalu membesarlah saya sebegini rupa.
Saya sedar laju sangat pun kadangkala menyakitkan hati. It's like heyy bleh rilek sket tak? Haa gitu.. Tapi sifat laju itu amat saya perlukan ketika job mekap sebab nanti akan ada jek tetibe 20 orang extra dok tadah muka mintak touch up (ok I over...)
Pastu dapat anak ikut perangai saya. Lagi kalut dari lipas kudung. Lari asek langgar dinding jek. Makan plak saye baru jek suap dia semulut, nak amek next nasik untuk next suapan dia dah siap telan dah. Kalo mantain current speed memang sampai ke sudah saya tak sempat makan lalu speed makan saya makin bertambah sampai kadang2 orang tanye "Ko lapar sangat ke Kunaz?" Huhu...
Hasben saye plak totally opposite. His movements are much slowe…

Calling Mak2 Taska Bintang Comel

Image
This is Irfan's nursery, or I like to call it as playschool. So many toys there that help Irfan to get tired =) A few weeks ago, masa saye teman Zaza (she wanted to have a look at the nursery) saye ade nampak sorang baby baru. Baru umur dua bulan, kire mak dia baru lepas abih pantang ah. Saye tanyela teacher2 kat sana, sape mak baby nie. Diorang lupe sampai ke sudah sebab rekod dalam bilik cikgu besar and cikgu besar tengah takde time tue.
Tapi menurut diorang, mak baby tue kenal saye. Dia anta baby dia kat situ sebab bace blog saye. Pastu last weekend nursery tue ade buat party nak celebrate birthday one of the staff. So diorang panggil seme mak2 datang cam buat reunion sekaligus. Sangat sayang I missed that opportunity sebab sangat busy weekend tue ada mekap job.. 
I love being among moms and talk about our kids. Surely banyak nye la info2 sharing yang dapat kan? Ahhh sayangnye miss reunion tue. So, kepada mak2 Taska Bintang Comel Miri yang bace blog nie, contact la saya please.. …