Saya Busy Ape? Part 3

Dah nak masuk February, entry azam baru pun tak buat lagi T_T. Too many things to catch-up lately, so nak tak nak terpaksa sacrifice updet blog. Working days memang dah tak dapat kacau langsung dah, sangat busy the moment kaki cecah ofis sampai balik ofis.

Recap balik sejarah masuk keje kat dept baru. Saya start masuk keje July 2010, baru balik dari maternity leave masa tue. Masuk2 keje tak sempat nak belajar teori betul2, terus kene redah buat keje and I learnt a lot through mistakes done during the job assignment. Masuk July, bulan Aug ade big shutdown kat Bokor yang diorang tukar 5 pumps kat Bokor jadi 3 pumps but with bigger capacity and with a promise to deliver extra barrels of oil. But it is not. Not yet maybe.

Pastu projek demi projek masuk, seme ade flaws. Seme ade issues. Pastu equipment baru bertambah, requirement baru bertambah, pipeline conversion, philosophy berubah and I need to corporate all that in the current forecast which yang lama pun saya tak master lagi T_ T

Bulan 10 dapat sorang partner. Hilang separuh beban keje. Pastu along the way, masuk pulak PX team, scope keje bertambah untuk saye, tapi partner maintain buat keje sama, focus issue kat Bokor jek. I did most of the documentations parts.

Pastu now re-org plak. Partner terus lari ke tempat baru tanpa handover pape. Terkejar2 nak catch-up bende baru sedangkan bende existing pun tak abih catchup lagi. Bile re-org, operation dah expect I buat operation works jugak, tapi keje planning pun kene maintain since we still need to report to our seniors in planning department (funny system). Masuk macam2 miting and time kat ofis adalah sangat limited.

Dulu before ade maid, tak siap keje pun terpaksa rush kene amek anak kat nursery. Nak bawak keje balik rumah adalah sangat challenging untuk saye yang ade anak tak tidur malam. So keje keep tak siap and bertambah2, accumulative kata orang putih.

And now saya dah immune dah tak siap keje, terkejar2, kene marah2 and whatsoever. That is working life. And that is busy no.3 - busy keje kat ofis. Huhu... And good news is 2 hari lepas baru dapat new partner, and yesterday was the 1st day saye start train dia. Hopefully, working life would be more stable after this. Huhu...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.