Dikelililingi Lelaki

Hihihi... Tajuk cam gadis liar plak. Hahahaha! Saye baru perasan yang sepanjang saye hidup nie saye banyak diselubungi kaum lelaki berbanding pompuan. Adik beradik saye sume laki (walopun ade yang perangai nyah) and saya jek seketul pompuan, ganas plak tue.
 
Masa sekolah rendah, dari darjah 1 sampai darjah 6 tak pernah kalah main gusti lengan dengan lelaki. Isk iskk... Masuk olahraga, saya lontar peluru lagi jauh dari lelaki lontar. Iskk iskk... Pastu siap jadi ketua pengakap lagi gitu, gi ngarah budak2 laki berkawat. Iskk iskk.. Abang sulung saya masa sekolah rendah kalo arwah abah lewat amek dari sekolah dia akan tunggu sambil nangis. Tapi saye, saye redah balik jalan kaki 3km. Iskk iskk...

Kalau berkebun dengan arwah abah, keje saya angkat bende paling berat. Para2 nyah tue angkat mende ringan jek. Iskk iskk... Pastu masuk lower form masuk pancaragam and main badminton, ramai lelaki. Pastu kalau gaduh takde main tarik2 rambut tarik2 baju, main tumbuk sepak terajang terus (gaduh dengan laki laa) Isskk.. iskk..

Pastu upper form masuk MRSM Pengkalan Chepa. Sekolah tue islamic, banyak bende kene jage so kat situ dah start jadi ayu 2-3 posen. Pastu masuk UTP, upgrade sket ayu jadi singgit. Pastu bercinta plak dengan lelaki (of course la kan). Pastu masa internship, hohh! Life was so tough. Keje kat construction site, ade lelaki and anjing jek kat situ. Penah naik kete kene himpit 4 lelaki Indon (busuk T_T). 

Pastu boss Cina pandai amek kesempatan, suh entertain pakcik tua staff government for the sake of nak senang dapat approval/endorsement. Pastu suh jadik middle-woman nak rasuah2. Arrange mintak tukar company. Dapat pegi company consultant plak. Keje design bangunan jangan kasi runtuh. Staff pompuan kat situ cuma secretary and sorang admin. Engineer lain seme laki. Workstation dikelilingi lelaki serius design project T_T

Pastu kawen plak dengan lelaki (ni pun of course la lagi of course kan) Family hasben adik beradik seme laki, takde sorang pun pompuan. Pastu memule masuk keje Petronas dapat masuk department wireline, saye and sorang osmet jek engineer pompuan kat situ.

Pastu tukar plak department. Dapat masuk field yang banyak lelaki. FE, PA, RE, PTech, MAM (assume jela korang paham) mostly lelaki. Dapat partner kejap, pun laki. Pastu partner kene tukar, dapat partner baru pun laki. 

Pastu beranak pun kuar budak laki. Buas plak tue. So kepada kawan2 pompuan saye, saye mintak maap kalo saye tetibe lupe cana nak layan pompuan cane. Sorry kalo terkasar bahasa. Sorry kalo terkecikkan hati. Huhuhu.. Happy Chinese New Year. Hahaha!


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.