She Did It! (My Helper)

Irfan masih tido lambat seperti dulu tak kire sihat ke sakit, cume kalo time sihat tu saye bantai jela tido and bangun bila Irfan kejut if perlukan something jek. Ade jugak yang tanye "Kan dah ade maid, biarla maid jaga. Korang tido jela" Hmmm... Susah nak jawab. Bile dah jadi mak yang penyayang nie (hahaha) tak semudah tue nak lepas anak suruh orang jage.

Lagipun saye amek maid untuk jadi helper saya. Tolong uruskan rumah di kala saya tak cukup tangan and tolong jaga Irfan di kala saya keluar mekap2 and balik keje lambat. Tak pernah terdetik pun amek maid untuk jadikan dia hamba and saya goyang kaki jek kat rumah. Remember, I don't want to lose a skill as a wife and a mother.

Sebenarnye saye nak cite hasben tengah outstation kat Labuan. Almost seminggu gitu. Wuwuwu sedihh... Kalau husband ade memang gilir2 jage Irfan dengan dia. Since Irfan tido lambat, dia suke sangat berak tengah malam. Kadang2 sampai 3 kali. So hubby la pencuci taik Irfan yang setia. Alasan sebab Irfan suke menggelupur nak main air time basuh berak, so I tak larat nak papah. Laki kan kuat.. Haa gitu alasan I. Hikhikhik....

Semalam adalah 1st night hubby takde. Saye terlelap depan ruang tamu. Ati, my helper kat situ gak tengok TV and Irfan cam biasalah bergentayangan di merata tempat. Pastu cam biasa kalo mama dia tak layan dia main dia akan gigit saye di pelbagai sudut. Semalam dia gi gigit telinga. Disebabkan tertekan tido terganggu saye masuk bilik and mintak tolong Ati tengokkan Irfan jap.

Sekali kan I tertido sampai Subuh yuu.... Hohhh heaven cam dah masuk syurga. Pastu pagi nie gie la tanye Ati Irfan tido kul bape semalam. And Ati cakap kul 4 pagi. Hahahaha! Saye tak pernah suh Ati stay lebih dari kul 10 malam, suh dia tido awal so that esok leh bangun awal pagi2 dah kemas rumah. Owh she passed the test! Bile dah buat sekali rasa cam nak buat selalu pulak. Hahahaha!


3 comments:

F a i z a h ' s December 6, 2011 at 9:07 AM  

ish...hehe :P sib bek ada maid kan...kalu x, mmg penat tiap2 mlm kena stay up...dahla siang penat wat mcm2 keje... pasai pa ek irfan asik tdo lewat? pastu siang dia tdo byk ke?

chalk is talking December 6, 2011 at 9:35 AM  

best jugak kalo dapat tido yang nyenyak mcm time anak dara dulu2...hahaha..ohhh..how i wish i can do that once in a blue moon..hahahahaha...

iman December 7, 2011 at 10:45 AM  

hahaha..gilos berak 2 3 kali malam2...oii gigit sana sini..hahaha horror

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.