Posts

Showing posts from December, 2011

Be Cool Please

Saye sangat adore orang yang cool yakni bile datang problem bertimbun pun masih cool or at least masih waras. So kalo ikut hukum opposite adjective saya adalah sangat tak suke orang yang tak cool yang asek melatah tak tentu hala even untuk problem yang sangat kecik. Hello awak tue belom kawen kot. Belom pikul beban besarkan anak. Even I yang struggle besarkan sorang anak buas pun I tak melatah sangat sebab I tau kat luar tue belambak lagi mak ayah yang lagi suffer jaga anak cacat, tak cukup duit besarkan anak, etc.
Owh mungkin sebab tue dia stress. Sebab dah tua rete tak kawen2 lagi so tak jumpe ketenangan dalam kehidupan lagi. Tapi cemane nak kawen kalo perangai cenggitu? Owh entry ini tidak bermakna saya nak ngaku cool. Saye ngaku jer I cannot be cool at certain situation but please laaaa.... Learn to handle it please. Jangan bangga dapat act as singa jadian. Jangan sampai orang lain jatuh tahap benci instead of rasa takut. Ok sekian. Dah lama tak buat entry emo.
Published with Blogge…

Another Weekend Please

I missed to update my blog over the weekend, which is the only weekly opportunity that I have. Nie Isnin pagi buta baru nak update, tue pun sebab pagi nie tak masuk ofis, direct gi meeting kat hotel, lalu sempatla update. Okehh, I enjoyedddd my weekend so much!!! 1st weekend takyah gi mekap orang, takyah entertain orang datang rumah untuk mekap/test barang/beli barang/appointment, etc. And 1st weekend takyah pikir pasal keje ofis (sebenarnya banyak keje pending tapi saje malas nak pikir time weekend)
So this weekend was all about family. I cooked good meals for the family. Pastu buat spring cleaning kat rumah nie. Mane2 barang yang tak pakai kitorang packed pastu pegi donate. Sadly tak setel semua lagi and I need a few more weekends to complete the look of our house. Weekend lepas was Irfan's first time tolong papa dia basuh kete. Abih basah kuyup, so cuttee.. Lupe plak amek gambar. Pastu time I spring cleaning belakang rumah pun dia sibuk main pool. Sangat bahagia okay bile dapat …

She Did It! (My Helper)

Irfan masih tido lambat seperti dulu tak kire sihat ke sakit, cume kalo time sihat tu saye bantai jela tido and bangun bila Irfan kejut if perlukan something jek. Ade jugak yang tanye "Kan dah ade maid, biarla maid jaga. Korang tido jela" Hmmm... Susah nak jawab. Bile dah jadi mak yang penyayang nie (hahaha) tak semudah tue nak lepas anak suruh orang jage.
Lagipun saye amek maid untuk jadi helper saya. Tolong uruskan rumah di kala saya tak cukup tangan and tolong jaga Irfan di kala saya keluar mekap2 and balik keje lambat. Tak pernah terdetik pun amek maid untuk jadikan dia hamba and saya goyang kaki jek kat rumah. Remember, I don't want to lose a skill as a wife and a mother.
Sebenarnye saye nak cite hasben tengah outstation kat Labuan. Almost seminggu gitu. Wuwuwu sedihh... Kalau husband ade memang gilir2 jage Irfan dengan dia. Since Irfan tido lambat, dia suke sangat berak tengah malam. Kadang2 sampai 3 kali. So hubby la pencuci taik Irfan yang setia. Alasan sebab Irfa…

Three

Image
Pagi nie termelawat blog sendiri nak tanye khabar. Suddenly terkagum dengan ticker untuk harini....

We've been married for 3 years, 3 months, 3 weeks and 3 days today. Maybe we can have dinner at After 3 tonight Mr Hubby? Hahahaha!