Posts

Showing posts from October, 2011

Irfan's New School + Intro Maid Baru

Image
Dah banyak kisah tak sempat diblogkan. Nak update pakai henfon tapi dah nak seminggu broadband handphone tue tak dapat access internet. Mongok laa... I tukar DIGI kang.. Ok, kisah raya belum lagi kan. Nie lah akibat lambat post entry, terus hilang mood. Kisah maid pun belum kan? Ok, intro dia I will include in this entry, detail panjang dia esok2 k. Haha!
Sebenarnya sangat harap dapat maid masa early October since lepas raya haritu ade issue sket dengan babysitter Irfan yang buat home-based nursery tu so dah tamau anta sana dah. Owh dia takdela jahat ke ape ke, cuma dia ade personal problem sket yang secara tak langsung efek kat kitorang sekeluarga. So tamau terlibat. Huhu....
Agak serius maid-hunting. Dulu tak berapa penat hunting maid sebab pakai agen jek. Nie cam buat sendiri kan, kene jumpe banyak2 orang untuk cari maid. Pastu jumpe la sorang yang reliable, dah bitau seme requirement, dia gi balek carik. Tapi dah nak masuk bulan Oct tak dapat gak cari so terpaksa carik alternative l…

Bengang Padanya

Sebenarnye dah lama bengang tapi since dia tak kacau life saye i just live with it. Makin tua nie tak sangka makin banyak revolusi kehidupan yang berlaku kan? Saye pun mungkin tak sedar if saya dah jauh berubah tapi saya harap perubahan yang saya alami adalah ke arah kebaikan. Ya Allah, saye pohon perlindungan ke atas jalan hidup saya.... Tetapkan hati saye agak tak terpesong...

Sedih dengan someone nie yang dulu sama2 innocent masa zaman belajar. Sama2 pernah mengadu nasib, kongsi hati dan perasaan, etc kini dah makin tersasar dalam arus kerjaya.

Bengang jek bile status kat Facebook kemain sayang cinta kasih kat wife tapi kat belakang berhibur dengan pompuan lain. Alasan, wife lain. Aku sayang wife aku. Urghhh!!! Cam konon takut Tuhan tapi keep buat dosa tanpa rasa bersalah.

Once again. Yer dia tak kacau saye so saye pun simpan jela dalam koleksi rahsia. All I can do is just bersimpati tiap kali tengok muka the innocent wife....

Published with Blogger-droid v1.7.4

The New Maid is in Town

I'll be meeting the new maid in less than 1 hour from now. Will update the progress from time to time. Eh short update ala2 posting kat Facebook. HahaPublished with Blogger-droid v1.7.4

Rasa Bersalah

Owh harini telah terjerkah sorang nie di luar sedar. These few weeks adalah sangat busy. Everyone start dari reservoir sampai ke terminal expect the best assistance from me. Seme expect saya attend macam2 meeting and buat macam2 bende at the same time which end up saye tatau nak focus kat mana satu and end up seme tak siap full. So sorry from the bottom of my heart to that guy yang saye jerkah tadi. If you read this, u know who u are and this is my explanation. I was not ready to accept any jokes just now. Sorry....Published with Blogger-droid v1.7.4

Getting A New Maid

Most of you might already know that we've been maidless for 8 months already.Yer betul, kite boleh hidup tanpa maid. Saye dah sedar mende nie before decide nak amek 1st maid dulu lagi. It's just that we want to have a better life.
Saye tau kami masih okay if takde maid, but in order to keep our house to the standard that we want, it is kinda big challenge. Hasben adalah sangat pembersih orangnya. Dengan busy kat office nye, dengan anak buasnya, dengan hasben selalu gi offshore nye, dengan weekend pun ade part time job. Yeahh I'm exhausted to sort things out up to my standard with this condition.
Saye ade kenal sorang akak nie anak dah ramai tapi lupa berapa kuantiti. She used to compare her life with mine. Kononnye "Akak dah anak 4, survive jek takde maid" Tapi ya Allah kalo gi rumah dia rasa cam simpati gila. How does she raise a family with that dirty environment. Dapo busuk dengan makanan basi, pinggan kotor dah tinggi cam kondo, toilet hancing, etc. Yeahh if t…

Busy October

Wahh rasa cam dah setahun tak update blog. Ok I've been so sick last week. Asal usul kejadian ialah Irfan dapat flu dari ex-nursery dia. Pastu selamba mak dia jek (eh I la tu kan?) dia gi hembus hingus dia direct masuk hidung saye. Maka tak lama kemudian haruslah berjangkit. Dengan hasben sekali berjangkit sebab Irfan nie konon sangat suka berkasih sayang tapi salah konsep, abih air liur hingus seme hinggap kat muka. Lalu sakit la kami 3 beranak.
Start flu teruk Jumaat malam tue. Saspen tahap monyet nak lintas jalan sebab weekend tue kene mekap 4 orang bakal pengantin okay yang nak datang buat trial mekap. Since taknak memburukkan keadaan hingus mengalir depan client masa tengah mekap, saye telah overdose Clarinase, sejenis ubat selsema yang sangat powerful. Owh terus hari Isnin didiagnose sebagai low blood pressure lalu dapat MC hari Isnin. Sebab tue la tak sempat update blog, now dah getting better dah.
Ok, Oct is a busy month for me. Keje berlambak2 kat ofis. Owh bukan I sorang …