Xtend-Life - Best Multivitamin?

Dalam 2 bulan lepas kan, saye ala2 dikejutkan oleh berita yang mama kene penyakit kencing manis. Mama adalah manusia yang sangat tak suke manis, sangat control makan and suke puasa sunat sampai berbulan2. Ofismate mama pun terkejut dengar mama kencing manis. Tapi nak buat cemane, dah keturunan ada kencing manis...

Dengan rasa concern saye ade lah survey2 the best supplement untuk kencing manis or diabetes nie. Dalam sesi research tue saya terjumpa website nie: http://www.multivitaminguide.org/

Kat situ dia buat clinical research untuk vitamin nye effectiveness. Banyak brand ade kat situ. Dulu masa 1st time saya masuk website tue, ranking paling 1st adalah USANA. Saya memang pernah dengar brand USANA nie sejak zaman UTP, siap ade orang promo2 kat saya lagi. So saya siap sempat kontek ejen USANA lagi untuk order produk, tetibe saya ter-research lagi satu brand.

Nama brand nya ialah Xtend-Life. Masa tue brand nie belum ada lagi dalam list website tue. And now bile saye masuk balik website tue untuk copy link, Xtend-Life dah ade plak dah, and siap dapat 1st ranking lagi gitu and USANA dah jatuh nombor 2.

Research nye research banyak gakla info yang dapat. Xtend-Life and USANA nie siap gaduh2 lagi rupenye nak compare vitamin sape lagi best. Iskkk iskk... USANA nie vitamin dia dah di-MLM kan, kat Malaysia pun ada (tapi tak full). Rege leh tahan mahal tapi banyak testimoni cakap berkesan.

Xtend-Life plak tak MLM, sebab menurut foundernya, any products yang di-MLM kan diorang kene markup rege barang sampai 7 kaliganda and diorang tak mampu nak jual produk diorang semahal tue. Mahal sekarang nie adalah sebab kualiti, bukan sebab di-MLM kan.

Since malas nak compare lebih2 and since free delivery jek hantar dari New Zealand ke Malaysia nie, saye lantas mengorder 1 set supplement Diabetes untuk mama. Actually baru order semalam so mama belum try la, so takley nak kasi komen lagi lah.


+



Nie yang saya order untuk mama untuk penyakit kencing manis beliau - combination of Diabete-Eze dengan Digesten-K. Actually banyak je kan supplement yang lagi murah yang ade kat Malaysia nie. Saje gatal nak try. Sebab dah try banyak vitamin, so saje cube2 lagi. Hihi...

And if korang perasan bawah pada iklan Nuffnang kat blog saya nie ada satu banner iklan Xtend-Life. Yes saya dah registered as affiliate, so if nak try beli produk Xtend-Life boleh beli by clicking that banner or klik link website nie ok? http://www.xtend-life.com/product.aspx?id=1001321 or maybe you might want to ask me first whether I have ready stocks in hands.

As a registered affiliate, banyak gak education dia ajar. So boleh gak kontek2 saya if nak tanye. If saye tatau jawab, I will help to refer you to the product specialist. Dulu produk Xtend-Life nie sket jek now dah makin bertambah. Ade untuk high cholestrol, ade yang untuk increase kesuburan untuk dapat anak, ada untuk athritis, general health, etc. Banyak gakla... Lepas nie maybe nak beli untuk father in law plak sebab dia ada arthritis.

Anyway, best products dia adalah Multivitamin Total Balance and Omega 3. Lepas supplement saye now habis, maybe nak try these 2 plak =)  So sesape yang nak try gak jangan lupe tau bli through blog nie, klik kat banner tu tau. Tau tau tau! Tenkiu. Hikhik...


9 comments:

chalk is talking September 14, 2011 at 4:30 PM  

Hai nazuha..hehehe..selama ni yuszah jadi silent reader jer..hehe..kebetulan lately ni yuszah nok cari multivitamin untuk diri sendiri yang selalu kepenatan..org ckp mcm zombie la bila balik kejer..dlm duk cari2 multivitamins yg best,terbace plak pasal x-tend life yg kunaz share ni..how much it cost?n ade x product lain yg kunaz leh share untuk wanita,especially working mother..skrg yuszah ade amek EPO cosway jer..

Kunaz September 14, 2011 at 9:37 PM  

Hihi hai yuszah... awat nk silent plak kite kn geng skolah rendah. hihi... ok leh meh ks emel

chalk is talking September 14, 2011 at 10:49 PM  

Hehe..nurhidayah@redhacare.com. thanx nazuha.

arichaketo October 10, 2011 at 5:28 PM  

Hai, saya sara.
Very intrested dgn product ni sbb mmg nak cari supplement yg bagus utk bdn.
And i would like to try Multivitamin Total Balance tu. How much for a bottle ye?
You see, i think i have a quite seriuos kemurungan and always rasa penat. always. could u email me any info about it? thanks!
shnurmaisarah@gmail.com

Natasa January 21, 2012 at 10:13 PM  

Hi! I'm very interested to buy this product. Macam mana nak beli ye? Boleh contact I kat nnmusa@hotmail.com?

huda November 20, 2013 at 4:13 PM  

hi, saya nurul..saya pun nak try la produk ni. macam mana nak beli yek..takde jual kat farmasi2 yek? boleh tak contact saya nurul.cc@gmail.com?

Anonymous January 11, 2014 at 12:41 AM  

boleh pm harga total balance? blh aemailkan ke afiqazfar@gmail.com ...tq

Ron December 21, 2014 at 1:47 PM  

Hai Nazuha.I would like to know how much is a bottle of Multivitamin Total Balance and how many capsule/tables in a bottle.Also can I get it through you? My email is margosa@gmail.com

Anonymous January 18, 2016 at 8:11 PM  

Sis, delivery dia ambil masa berapa lama?

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.