Mary Kay ESRS Training

Plan nak update pasal raya haritu tapi tunggu Krismas la kot baru update. Hahaha! Disebabkan ade banyak gambar nak share untuk entry raya, kite buat entry lain dulu. Hihi... Ok Jumaat and Sabtu lepas, me and my Mary Kay team ade join training by Mary Kay, 1st time buat kat Miri nie. Alhamdulillah takyah nak travel jauh2 untuk attend training.

Our sales director dari KL pun turun Miri sekali nak jumpe kitorang. Ahhh 2 hari yang best. Sesape yang nak join bisnes Mary Kay nie memang wajib attend ESRS (Essential Steps to Reach Success) training tue, saya pun tak expect impact training tue besar terhadap diri saya. Ingatkan join Mary Kay nak untuk untung jual produk jek, tapi as a Beauty Consultant, dia ajar ape value yang kite kene ade as a Beauty Consultant. Ala2 gi tazkirah pun ade. Hahaha!

Contohnye, masa topik pasal business strategy, masa kite kene fill up daily schedule, dia tak kasi kite buat Mary Kay over2. Dia suh bahagikan antara family and God. Keje kene no 3, God no 1, family no 2 yer.

1st day training dugaan purse hilang. Aaaaa bengang gile. Syarat nak pegi training tue ialah kene come with smile, tapi pagi tue memang moody abeh ah hilang purse. Tapi by tengah hari dah dapat balik dah purse. 2nd day plak Irfan demam plak. Tak tido whole night. Dah la diorang kasi homework untuk present. Pagi esok tue baru start wat. Aaa sangat ngantuk tak cukup tido.

Tapi sangat berbaloi sebab our group menang overall activities. Dapat banyak hadiah. Pastu lagi terharu sebab saye dilantik jadi best Mary Kay image haritu. Dapat hadiah lagi. Hihi... Best best


1st day of training


2nd day of training


So lepas nie our group ade plan nak organize a few event. Yang dah confirm ialah White Party, Pink Party, Kiss Party, Menicure & Pedicure Party. Nanti akan diannouncekan bile akan buat. Ahh problemnye job mekap dah berderet, sempat ke tak ntah nak buat event2 tue. Takpe ade team mate. Haha!



Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.