Posts

Showing posts from September, 2011

Kisah Irfan di Bulan Puasa 2011

Image
Tahun nie adalah tahun ke-2 jage Irfan masa bulan puasa. Owh before that cam biasa lah, entry puasa dah nak abih raya baru nak buat. Haha! Tahun lepas bulan puasa masa Irfan baby lagi, tak sampai 6 months lagi kot kan masa tue (tak mampu nak gune otak untuk calculate). Masa tue penat puasa sambil breastfeeding jelah. Now Irfan dah besar dah leh lari2, penatnye lain plak.


Nie masa program anak yatim kat Bintang Plaza. Kene sponsor anak yatim beli kerpeluan raya. Sebbaik share dengan Nadiah, senior Field Planner kitorang, sebab memang pening kepala nak layan anak sendiri yang buas + anak yatim lagi. Huhu...
Inilah saye and Nadiah and anak angkat kami
Perubahan paling ketara Irfan masa bulan puasa adalah tetibe jadi alim takleh bukak TV lain selain channel Oasis. Pastu sangat suke tengok Asmaul Husna dengan lagu tema Imam Muda. Masa tue jela saye boleh curik2 peluang gi toilet kencing berak wuduk and solat seme. Kalo tak asek berbelit jek kat badan. 


Video nie dah lama upload kat Facebook t…

Mary Kay ESRS Training

Image
Plan nak update pasal raya haritu tapi tunggu Krismas la kot baru update. Hahaha! Disebabkan ade banyak gambar nak share untuk entry raya, kite buat entry lain dulu. Hihi... Ok Jumaat and Sabtu lepas, me and my Mary Kay team ade join training by Mary Kay, 1st time buat kat Miri nie. Alhamdulillah takyah nak travel jauh2 untuk attend training.
Our sales director dari KL pun turun Miri sekali nak jumpe kitorang. Ahhh 2 hari yang best. Sesape yang nak join bisnes Mary Kay nie memang wajib attend ESRS (Essential Steps to Reach Success) training tue, saya pun tak expect impact training tue besar terhadap diri saya. Ingatkan join Mary Kay nak untuk untung jual produk jek, tapi as a Beauty Consultant, dia ajar ape value yang kite kene ade as a Beauty Consultant. Ala2 gi tazkirah pun ade. Hahaha!
Contohnye, masa topik pasal business strategy, masa kite kene fill up daily schedule, dia tak kasi kite buat Mary Kay over2. Dia suh bahagikan antara family and God. Keje kene no 3, God no 1, family n…

Kunaz Has Twitter

Hahahahahaha! Haiihhh.... Ade gak Twitter akhirnya. Nie seme angkara ofismate saye yang anak2 dara tue, maka terpaksa berpura2 remaja jugak lalu kene ada akaun Twitter. Actually dulu penah cakap kat hasben, cane2 pun takmo bukan akaun Twitter sebab takut tak sempat nak commit sebab sangat banyak akaun nak kene jage.
Akaun emel saje dah nak 10 (termasuk email keje tetap and keje tak tetap), tambah akaun blog and website bisnes lagi, tambah online banking lagi yang almost 10 gak nak kene jage, jage anak lagi, laki lagi, rumah lagi, studio lagi, bla bla blaaa... so memang nekad takkan bukak akaun Twitter. Tapi alasan terbesar adalah sebab tak pandai nak pakai pun. Taula Twitter tue ade logo burung biru tapi kurang mengerti fungsi dia. Bukankah dah ada Facebook? Haa gitula ala2..
Tapi kemudiannya di satu hari di Eastwood ketika tengah miting haper ntah dah tak ingat sebab banyak sangat miting, si kecil Jazlin dengan rajinnya pegi download Twitter application dalam hanphone Samsung Galaxy S…

Xtend-Life - Best Multivitamin?

Image
Dalam 2 bulan lepas kan, saye ala2 dikejutkan oleh berita yang mama kene penyakit kencing manis. Mama adalah manusia yang sangat tak suke manis, sangat control makan and suke puasa sunat sampai berbulan2. Ofismate mama pun terkejut dengar mama kencing manis. Tapi nak buat cemane, dah keturunan ada kencing manis...
Dengan rasa concern saye ade lah survey2 the best supplement untuk kencing manis or diabetes nie. Dalam sesi research tue saya terjumpa website nie: http://www.multivitaminguide.org/
Kat situ dia buat clinical research untuk vitamin nye effectiveness. Banyak brand ade kat situ. Dulu masa 1st time saya masuk website tue, ranking paling 1st adalah USANA. Saya memang pernah dengar brand USANA nie sejak zaman UTP, siap ade orang promo2 kat saya lagi. So saya siap sempat kontek ejen USANA lagi untuk order produk, tetibe saya ter-research lagi satu brand.
Nama brand nya ialah Xtend-Life. Masa tue brand nie belum ada lagi dalam list website tue. And now bile saye masuk balik webs…

Masih Beraya di Besut Now

Image
I'm still away from office. Will only be back in Miri this coming Saturday and will start working on Monday. Gossshhh!!! I hate this feeling. Rasa cam budak asrama yang cuti semester panjang nak balik asrama balik. Waaaaaa!!! Sape nak tolong bayarkan skolar saya? Haha!
Raya tahun nie agak happening tapi jugak agak memeningkan. Irfan adalah sangat buas. Since belum biasa tempat baru, habis benda dia gi langgar. Berapa belas kali dah asek dok terhantuk jek. Mama dah acknowledge sangat tenat nak jage Irfan. Mama recommend amek maid lagi. Pastu larang saya beranak lagi sebab dia dah tengok sendiri keadaan saye and hasben handle anak buas nan sorang nie. Haha!


Buas2 pun comel. Haha! Oklah kisah raye nanti insyaallah akan diupdate bersama2 dengan gambar. Selamat hari raya and maaf zahir batin....

7 Years of Blogging

Yeay Irfan tengah tido and kami masih lagi cuti raya, now kat Besut. I was in the middle of applying labels to my blog entries yang lama2 dulu. Pastu terus terasa nak update 1 post. Hehe... Nie komen saye pasal blog saye yang saye perasan:
Dah berblog sejak 2005. Maknanya dah 7 tahun berblog? Omaigod!!! And entry ini adalah entry yang ke 500 okayyy!!!! Dulu bahasa cam matured and skema lagi English gitu, now dah berterabur sepah2 segala macam bahasa ada Dulu banyak post emotional, now banyak loyar buruk plak Banyak entry yang nak buat tapi end up tertinggal. Contoh entry pasal PIPE, tak siap sampai ke sudah. PIPE tu before masuk keje, now dah 3 tahun keje dah pun. Haha! Halalkan jela ek.. Nak update pun dah lupe dah. Haha! Dulu rajin tulis panjang2 now kalo leh nak pakai voice recognition jek untuk taip blog. Haha!
Persoalannya, sampai bilakah saya mampu berblog? Rasa cam tak mampu nak commit sangat dah actually. Tapi bagus blog nie untuk orang cepat hilang ingatan cam saye. Bace balik entr…

Mary Kay After 2 Months

Image
Masih ingat 1st entry saya tentang Mary Kay 2 bulan lepas? Kalau lupe takpe boleh klik SINI kalau rajin nak baca balik. Hihi... So setelah 2 bulan join Mary Kay nie mau share sket lah pencapaian so far.
Pencapaian pertama, studio mekap yang dah kosong kerana alat mekap dah kene borong masa kelas mekap kini telah diisi kembali dengan produk kosmetik Mary Kay sebagai galang ganti. (galang ganti? waahh sangat hebat bahasa Melayu saya)
Pencapaian kedua, waahh dah ade 6 beauty consultant under saya. Thanks korang. Soon insyaallah ade a few lagi yang nak join. So sesape yang nak join gak bleh la kontek saye yer. Berbaloi join sebab dapat barang free banyak2 and dapat kelas mekap and facial gitu... Pastu selain dapat skill mekap leh buat side income lagi gitu kan...
Pencapaian ketiga, sedar tak sedar dah 2 bulan join Mary Kay, and dah dapat 2 keping cek bonus dari Mary Kay. 1st month RM200++ and 2nd month RM500++. Alhamdulillah. Sape nak kasi duit saje2 kan. Leh la wat beli pampers anak ngan …