Kisah Irfan Sakit & Bibik

Hoh sangat malas nak update pasal cerita hantu sebab dah berbuih2 mulut cite kat ofismate. Tue la Imaannn.... Lenkali wat attachment kat SKO. Haha! Okla sambung jela. Owh sebelum itu, ACD saya dah pospon sampai bulan 8. Hihi...

Ok sambung yang akak ofismate proposed sorang abang nie. Dia call abang nie datang jumpa saya. So abang tue pun datangla jumpe I yang dah lalok 4 bulan tak cukup tido nie. Dah cite2 seme, dia mintak tulis full name Irfan ber-bin kan nama saya. Pastu dia suh bawak air. Pastu ape ntah dia baca2, lama gaklaa... Sempat gakla saya nguap2 tunggu dia siap.

Dia boleh nampak. Banyak bende dia boleh nampak. Lepas baca2 seme tue dia describe pasal Irfan, semua betul. Contohnya Irfan suke nangis takde sebab. Dia cakap jiwa and perasaan Irfan macam kene ikat oleh someone, dia tak tuduh bibik tapi bila based on cerita saya, bibik is the best person yang boleh buat bende tue.

Saya tanya abang tue betul2, ke Irfan sakit lepas bibik blah tue sebab rindu bibik? Abang tue cakap nie bukan rindu natural, rindu yang kene buat. Tapi abang tue cakap dia dah leraikan semua ikatan2 tue. Pastu suruh saya kasi Irfan minum air tue. Saya tak puas hati lagi. Tanye lagi, bibik buat tue cane kaedah dia, tinggal bende kat rumah ke ape ke. Dia cakap tak, nie thru puja2 nie. Abang tue cakap tapi niat bibik bukan nak suruh Irfan sakit ke ape, cuma nak senang jaga. Logik gak, sebab Irfan memang cam tak suka sangat kat bibik, asek nangis jek.

So kasi Irfan minum air tue. Alhamdulillah lepas tue almost seminggu gak Irfan tak demam. Kalo tak paling lama Irfan sihat adalah 3 hari je, pastu sakit balik. Tapi sebagai manusia yang tak puas hati, saya suh gak abang tue datang rumah saya, wat spot check kot ade bibik tinggal ape2. 

So satu hari tu abang tue pun datangla kat rumah. Waaa takut nak update sebab tengah sorang2 kat tingkat atas nie. So terpaksala bersambung. Hahaha!

Tapi saya paling lega dalam dunia bila abang tue cakap babysitter saye now tue yang bukak home-based nursery tue okay. Dia cakap hantar jer kat akak tue, takde pape. Saye kan sampai tahap nak migrain pikir nak hantar Irfan kat mana lagi bile mama proposed suh tuka nursery. Huhuhu... And lepas kejadian tue, Irfan jadi makin rapat dengan teacher nursery tue. Alhamdulillah. Terlepas satu beban dunia....

Owh saya mintak maaf tak dapat nak reveal sape abang tue, tapi kalau ada keperluan email la saya in private yer (dah ade a few yang email tanye tapi sori tak sempat reply lagi, if korang ade no hp saye sms la saya k, lagi cepat kot reply) Saya tak reveal bukan sebab kedekut ilmu ke ape, tapi kesian nanti kat abang tue.

According to abang tue, untuk dia dapatkan ilmu perubatan Islam tue, bende terbesar dia kene buat ialah kene ikhlas. Orang mintak tolong kul 2-3 pagi pun dia kene gak sacrifice masa tolong even tak dapat pape balasan pun. Kesimpulannya, dia takleh say NO, kene gak tolong kalo orang mintak tolong, at no cost or rewards. So bayangkan kalo seme orang tau and seme cari dia, sian plak kat dia lagi. Tapi bak kata saya, if ada keperluan, contact me. I'll introduce him.

Owh sori Iman tak abih update, aku takut nie, karang tetibe dia baca blog aku time aku tengah naip, mampus aku pengsan sorang2 kat atas nie. Waaa takuuutt.. Ok turun bawah dulu. Bye. Haha!

2 comments:

F a i z a h ' s July 27, 2011 at 1:14 AM  

Oh sgt saspensss...sila la update time tak takot ye...huhuhu..nk tau sgt2 :)

Iman August 5, 2011 at 9:07 PM  

Nazzz kau ni mmg nk kena penampo nii. Aku pon sorg tgl umah ni. Dok nyusu ahmad. Ada sikit saspen bila nk bc kebawah perenggan. Rupanya besambung! Cinabeng lu. Hahaha. Tlgla updet cpt. Pasni aku bukak siang. Weh ramadhan sume kena ikat. Jeng jeng

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.