I'm a New Mary Kay Beauty Consultant!

Yeayy hubby dah balek dari Labuan. Jage anak jap yer bang, nak update blog. Penting nih. Haha! Ok, 5 July lepas saya dah officially registered as a new Mary Kay Beauty Consultant.


Ok upon the registration saye dapat this big parcel delivered to my door. Register 5hb, 6hb dah sampai parcel. Gila laju tapi malangnya petang semalam baru perasan ade nota cinta dari posmen, so pagi tadi baru gi amek kat courier service, 3 ari lewat gitu. Huhu...



Dalam kotak tue plak ade beg lawa nih. Dalam gambar nampak plain, saya syak beg nie tak fotogenik. Tapi realitinya beg nie sangat cantek and material pun cam high quality gitu. Beg kaler hitam pastu dia jahit benang kaler light pink kat border.


Dalam beg tue plak keluarlah segala mak nenek yang memang agak mengejutkan laa. Banyak gila dapat barang free. According to my upline, total barang yang dapat tue around RM500++ padahal nak register bayar RM180 jek and free delivery using Citylink.


4 bende nie saje rege dia dah RM360 you. Campur2 yang lain tue logik la kot RM500++ Untuk set Timewise nie (anti-ageing set) saya dapat cleanser, moisturizer and 2 shades of anti ageing foundation. Waaaa rasa cam nak nangis dapat free cleanser. Sebab memang tengah cari cleanser. Ofismate I pun tau dah almost setahun I tak basuh muka sebab cleanser habis and tak sempat nak beli. Sebab pikir kalo beli pun tak sempat pakai gak. Memang horror, so bila timbul niat nak berubah nak basuh muka before tido, dapat plak cleanser free nie. I lap you lah Mary Kay. Hahaha!

Saya tatau ade orang berminat nak tau ke tak nape saya join Mary Kay. Takpela kalo takde orang nak tau pun, nak cite gak. Haha cacatla I... Haha! Actually, faktor utama nak join adalah sebab terjatuh cinta pandang pertama pada makeup palette dia.


Nie lah gerangan nya. All-in-one gitu leh taruk lipstik, gloss mascara, eyeliner, etc dalam 1 palette nie. Handbag saya banyak compartment so alat2 mekap asek sesat jek masuk compartment mana2. So bila ada palette nie memang organized sket la alat mekap versi untuk handbag.

Plus, I'm a freelance makeup artist and I teach makeup too. No harm kalo saya join pun since memang selalu kene topup alat mekap kat kelas. So this time around boleh try Mary Kay nye color cosmetics plak. So selain leh guna untuk diri sendiri, untuk clients and untuk students, saya pun leh earn extra money gak through the system =)

And joining Mary Kay makes me feel feminine as well. Nape ntah. Padahal semalam baru lepas tolak kete orang mati tengah jalan. Kete laki I sebenarnya. Hahahahaha! Yes Mary Kay nye system is designed for woman kot. Bila dapat kit dia memang rasa feminine. Wahaha!

So korang get ready la pasni kalo entry saya pasal MK plak. MK???? Hahaha!! (field planners jek paham nie..) Haha! Eh eh beauty consultant takley merepek, nanti tak beautiful. Haha ngeng~~

Ok so I will come back with more info/announcement/promotion on Mary Kay. Kalo tak kat blog nie pun blog Jom Makeover saye (yang bersawang kulat2 tue). So if sape2 yang berminat nak beli barang2 Mary Kay, nak mintak advise ke ape ke, nak jadi beauty consultant pun leh jugak, leh la contact saye yer.




Ok, 1st promotion sempena baru jadi beauty consultant. I'm giving away 6 sets of product testers FREE of charge. Tester tue mengandungi 1 cleanser, 1 moisturizer, 1 sunscreen and 1 night cream dari Timewise range (anti aging) plus 1 cream lipstick tester. Total ade 5 barang, and it could be yours at no cost at all. Tapi khas untuk FIRST 6 CUSTOMERS jer yer.

Tapi ada syarat. Jangan nak sebab free jer yer. Saye akan kasi kat yang betul2 rasa nak try produk Mary Kay cane, or untuk yang memang tengah mencari2 nak pakai produk apa yang sesuai. So sape yang berminat boleh email ms.kunaz@gmail.com or SMS to 013-5135008 ok! Babai...


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.