ACD - Saya Redha!

Jumaat nie saya ACD. Baseline gitu maka seharusnya banyak yang kene study. 2 minggu lepas sempatla 2-3 hari belajar bersungguh-sungguh (hopefully lekat lagi la kat otak) Pastu until now sangat susah nak carik peluang nak belajar. Memanjang meeting and siapkan multiple task. Harini and esok saya course kat Dynasti Hotel. Tinggal lusa jek nak study, tu pun tatau sempat ke tak sebab ada meeting. Jumaat nak ACD dah. 

Minggu lepas saspen yang amat sebab sangat banyak tak sempat study. Orang lain leh study kat rumah, saye nie dengan ade anak yang tak tido malam, it's not an option at all. Now cam dah tak larat nak saspen. Redha jelaa.. Haha!

Owh course harini adalah Value of Integrity. 1 hari I dok gelak sebab orang Kedah tua yang datang kasi ceramah. Macam2 istilah terkeluaq. Haaa I pun dah cakap Kedah dah. Haha! Course yang menginsafkan. Saya nie takdela jahat tahap nak telan rasuah, kasi rasuah, etc tapi bila attend course nie rupenye banyak lagi bende yang saya tatau. Contohnya tadi ade debate pasal contractor belanja bukak puasa, pasal leader yang banyak misconduct, etc. Banyak revelation staff2 Petronas yang misconduct. Aahh sangat banyak info best. Tapi yang paling penting, this course makes me feel good about myself, at some points laa =)

Oklah, nak baca2 ACD sket. Tadi baru lepas borak fon dengan mama ngadu takde masa nak belajar. Hahaha cam budak kecik ngadu kat mak. Hahaha! Bagus sangat nasihat mama. Usahakan jek mana yang mampu. Kalau Tuhan nak izinkan, jadi la nanti. If dia tak izinkan takpe, mungkin dia nak kasi rezeki kat lain dulu. Owh sangat betul. Thank you mom for reminding me that I should be thankful. Bulan nie alhamdulillah ade extra rezeki sket through part time bisnes. Abangggg... tolong la izinkan saya upgrade dry kitchen. Saya tak mintak duit dengan abang pun, nak mintak izin jek... Hahaha saiko...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.