Cuti Gawai di Miri Bersama Family

Irfan bangun kul 530 pagi tadi nie kul 330 baru tido balek. Mari updet blog berkulat nie dengan pantas. Ok, mama datang 31 May till 5 June lepas. Datang bertiga jek, dengan adik kembar si Piju Piji tue. Adik bongsu ade kelas. Abang sulung lak kene jage wife sebab dah sarat pregnant. Hoh kisah kakak ipar pregnant nie adalah kisah terbesar yang lupe nak update. Isk iskk.. Takpe laterla.. lepas dia beranak ker. Wahaha!

Datang Miri dengan tujuan nak melawat cucu jek. Ade gak plan nak gi Brunei tapi diorang tak sempat nak renew passport. Maka jalan2 dalam Miri jek. Owh thanks god mama datang. Sebab masa tue saya adalah sakit mata yang kronik. Bukan setakat merah jek tau, masa nak tunduk especially time semayang, rasa cam nak terkeluar otak. Kemain sakit. Pastu leher yang bawah telinga tue sakit gile bila tekan. Tak lama kemudian saya demam...

Sakit mata...

At the same time Irfan memang dah tengah demam. Kemudian, disusuli hasben plak demam. Ok complete set dah. Maka mama datang terpaksala menjaga kami yang sakit. Masak macam2. Hihi... Cuti gawai seminggu tue separuh dah habis kat sakit jek.

Antara aktiviti yang kami buat kat Miri adalah BBQ belakang rumah(nie tradisi family saye suke wat BBQ) Pastu pegi picnic kat Esplanade. Pastu jalan2 ronda Miri, masak2 and makan2 besar, and yang paling banyak adalah pegi shopping.


BBQ time

Irfan tido sepanjang picnic (owh mata masih uzur time nie)

Si kembar yang over excited datang Miri

Irfan dapat sangat banyak baju dari nenek dan uncle2nye sampai ke harini tak habis pakai lagi. Nie antara baju2 yang sempat pakai and sempat amek gambar:

Sweet baby coming from sweet mommy...

I love mom!

Kasi can la papa bangga....


Owh baru perasan seme gambar tengah tido. Haha! Irfan tengah demam lagi time nie. Nanti kalo ade masa nak story pasal Irfan sakit. Dah 3 bulan straight dah Irfan tak putus2 sakit... T_T Ok sambung. Selain baju, Irfan dapat hadiah basikal dari nenek. Hihi...


Sangat best basikal nie sebab dia cam banyak function. 1st leh jadi stroller, kat belakang beskal ade batang penolak untuk tolak2. Hubby dah tolak Irfan satu kawasan perumahan pakai beskal nie. Pastu if kecik lagi, dia ade pemegang and rest kaki khas. If dah besar, baru leh pakai pengayuh and handle beskal. Pastu ade raga lagi kat depan and belakang. And payung pun ade. Pastu kalo taruk betri siap ade bunyi2 muzik lagi. Tenkiu nenek kasi Irfan hadiah best nie.

Irfan kan dah 4 bulan tak tido malam. Malam adalah siang baginya. Clock dah terbalik. Masa cuti gawai, time saya sakit mata and demam, mamalah yang dok layan Irfan main dari tengah malam sampai subuh pagi esok tue.

Mama bangun almost tiap malam untuk solat sunat and ngaji2. Dulu masa awal2 Irfan tak tido malam saya adalah sangat penat layan dia. Esok tue keje lagi. Lama2 jadi tahap fedap and saya tido jek even Irfan tak tido lagi. Ajar dia main sorang2. Lama2 dia okay main sorang2 tengah2 malam buta. Dia akan kejut if nak something jek. Contoh, kejut saya sambil tepuk2 bontot, means nak suh basuh berak. Huhu...

Tapi bila seminggu mama dok layan dia main tiap malam, bila mama balik Terengganu, malam tue Irfan dah takleh main sorang2. Dia nangis horror gila. Siap pegi cari mama kat bilik bibik lagi (tempat mama selalu solat and ngaji). Pastu at the same time, rupeny2 mama yang tengah bangun tahajjud kat Besut pun dok teringat2 layan Irfan time2 tue masa kat Miri. Huhu....


Nie time hantar nenek gi airport. Siap tinggal jejak lagi kat henbeg baru nenek. Haha! Oklah, nanti raya puasa nanti kite balik kampung yer Irfan jumpe uncles and nenek. And jumpe cousin baru Irfan nanti. Hihi...


3 comments:

Hida Naza June 18, 2011 at 8:17 AM  

mana beli beskal tu ek?
menariknya

HRB Car Rental Miri June 11, 2015 at 4:17 PM  

Anda dan keluarga bercuti di Miri ? Kami dar HRB Car Rental Miri menyediakan perkhidmatan kereta sewa di Miri dengan harga yang berpatutan . Sewa untuk kegunaan di Miri-Brunei boleh di atur
Hubungi kami di 019 233 6923 / 013 883 6923 untuk mendapat harga yang terbaik di pasaran!
www.hrbcarrental.com

HRB Services June 14, 2015 at 9:50 PM  

Anda, keluarga dan kawan-kawan ingin bercuti di Miri?
Kami dari HRB Car Rental Miri menyediakan perkhidmatan kereta sewa dengan harga yang berpatutan. Sewa untuk kegunaan Miri-Brunei boleh diatur

Hubungi kami di 019 233 6923 / 013 883 6923 untuk mendapatkan harga dan servis kereta sewa yang terbaik di pasaran !
www.keretasewamiri.blogspot.com

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.