Leaving Irfan... (to sleep)

Now adalah di Gem Beach Resort Terengganu. Ade software training kat INSTEP. Walaupun nie adalah kali pertama tak tido tanpa Irfan, pastu sampai 3 malam plak tue, pastu Irfan tengah sakit plak tue, saye tak sedih langsung. Eheh...

Ahhhh 2 bulan tak cukup tido + seminggu tak tido langsung jaga Irfan sakit, I really need a break. Tadi dalam flight tido straight 2 jam. Stewardess nak kasi food pun saye cakap takmo and sambung tido. Hahaha!

Semoga hubby dapat survive jaga Irfan. Sian gak kat hubby especially nak kene bawak Irfan pegi specialist sorang2 untuk pakai nebulizer. Batuk Irfan adalah sangat teruk and kahak dia dah penuh kat salur paru2. Batuk kuar kahak, muntah kuar kahak, sian... Pastu Dr Cheah suh datang nebulizer hari2 sampai dia puas hati.


Dah banyak kali sangat kene nebulizer sampai leh terlelap. Haha!

Malam before travel nie, suh hubby buat rehersal jaga anak sakit. Memula agak runsing sebab nyaris gagal. Haha! Tiap malam around kul 1 pagi, suhu badan Irfan akan tetibe naik jadi 39 degree gitu. And bila dah tinggi camtu, saye akan cucuk ubat bawah bontot tue. Semalam bila Irfan dah start high fever, saye pegi kejut hubby nak suh cucuk ubat tue, prektis la konon. Hubby pun cucuk la. Lepas cucuk jek gedebuk dia gi auto jatuh, tido sebelah Irfan. Heyyyyy!!!

Pastu kejut lagi suh lap badan Irfan. Hubby bangunla pegang kain letak atas badan, pastu sambung tido lagi sambil pegang kain. Waaaaa!!! Memula risau cemana nak travel nih. Men sleep when they feel sleepy, but not for moms. Mak takkan tido kot selagi anak tak tido dengan selesa. Tapi malas la nak pikir kan, belasahla, bila lagi nak prektis tinggal anak kat hasben kan. Hihi... Gudluck yer bang stay up jage anak. Haha! Saye nak tido puas2 kat resort nie. Tukar shift yer 3 hari. Haha!

Owh tadi before naik flight petang, sempat bawak Irfan jumpe Dr Chen. I raised my concern yang suhu Irfan naik tiap malam start kul 1 pagi. Cam constant trend tue. Then baru tau bende baru. Bila baby unwell, dia sometime memang ada peak time suhu badan akan naik. Normally 3 group peak time: 10am-12pm, 4-6pm and kul 12-2am. Kire Irfan jatuh dalam group 12-2am tue la tapi beza akan extend sampai kul 5pagi. And Irfan akan menangis sepanjang malam tiap kali high fever.

Oklah nak TIDO dah. Hahaha!

3 comments:

aullea May 11, 2011 at 8:37 AM  

harap2 irfan cepat sembuh..alahai sian dia..

en_me May 11, 2011 at 12:01 PM  

siannyer hubby kanns.. muger irfan cepat sembuh tewww.. uhuhu

aunty iman May 12, 2011 at 9:03 AM  

oih mak aihhh...
tahniah zak! haha!. get well soon irfannn!! x penah jumpe..mencikss..
naz, get a perfect sleep. aku x penah dpt perfect sleep smpai pegi PIR. after 2 years lps sarah lahir? skrg smabung ngn ahmad..ha..ha...tahniah tahniah!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.