Irfan's 1st BirthdayPresents

Saye tau saye dah lama tak update blog, nie time nak start update nie suddenly blur. Banyak sangat dalam paler otak tatau mane nak share dalam blog. Huhu... Ok sambung kisah travel 4 hari 3 malam di Terengganu while hubby was taking care of our sick boy.

Alhamdulillah, Irfan dah sihat kejap masa tue (now dah demam balik). Tapi sian hubby, saye balik rumah jek tengok hubby dah berjanggut abes. Cam dah sebulan terdampar kat pulau misteri. Hahaha!

Balik Miri jek, terus kebizian dengan WPB. WPB tue work programme budget yer korang, annual event yang selalu gemar memecahkan kepala otak para pembuatnya. And this is my 1st time doing WPB for my new department, maka banyak nak kene belajar, refer sana sini, jumpe orang itu ini, etc. Sampai rumah nak dekat Isyak lagi gitu you...

And saye balik dari Terengganu jek hubby plak turun offshore, till today. Pastu dapat anak lak cap tikus. Maka lagilah ketidakcukupan kakitangan. And weekend aritu plak dapat pegi mekap model untuk kursus fotografi anjuran Kolej Komuniti Miri (kolej yang saya belajar buat cake and pastry tu). Maka terpaksa anta Irfan ke babysitter. Ok dah habis 3 perenggan introduction. Hahaha!

5 May lepas kan birthday Irfan. Since mak bapak Irfan busy sket maka lambat sket celebration. Kek ape pun takde. Takpe tunggu family datang dari Trg celebrate makan kek sama2. Even though there was no cake, papa and mama belikan Irfan hadiah tau!


 Hadiah walker dari papa. Konon nak ajar cepat berjalan, tapi Irfan lagi tertarik main mainan kat walker tue. Haha! Owh btw now dah laju dah jalan pakai walker nih, tersembam pun dah pernah. Mantap gitu....


Mama kasi activity table nie. Meja dia kalo terbalikkan leh wat main lego. Tapi so far Irfan main yang nie jek lu. 

Irfan kushyuk explore barang atas meja

Pastu since Irfan sangat suka kejar bola 1 rumah sampai siap trapped bawah babycot lagi (cemane leh masuk bawah babycot yang sempit tue, pastu tak reti kuar) mama pun belikan set busy balls untuk Irfan. 


Sangat comels! Ade 5 bijik 1 set, seme warna and bunyi lain2. 1st time dapat bola2 tue Irfan baling 1 rumah pastu clumsy gi kejar 5 bola serentak. Macam kucing. Orang Trg cakap menikus. English ape ntah. Mousing kot. Wahaha bangang...
 
Officially nie jadi hadiah fevret (tamak nak kejar 5 bola sekaligus)

 Dan juga sebagai fevret food...


Pastu bawak Irfan outing kat Piasau Boat Club. Mari tengok gambar2 Irfan yang I cilok dari fesbuk encik hasben:

Nak bawak gi pantai tapi silau la plak petang tue...

Senyum dalam kesilauan

Maka main kat playground jek

Over hepi sampai pejam2 mata

Irfan happy, mama and papa pun happy sama tau

Gelak sampai terkeluar pusat

Ok next round selebret dengan nenek and uncle2 plak yer Irfan. Hepi belated besday yer Irfan sayang. Mama doakan Irfan tido awal. Hahahaha! Haa nanti nak wat entryla psal Irfan nye sleep pattern yang sangat mengagumkan tue. Boleh takkkk tak tido time mama busy WPB.

And semoga Irfan sihat2 selalu. Jangan asyik sakit yer sayang... Owh btw, a few days ago bawak Irfan jumpe Dr Chen lagi sebab high fever lagi. Tekak Irfan ade ulcer rupenye. Patutla nangis sepanjang malam sampai bermalam2. Nurse yang selalu jaga kaunter tue cakap sian kat Irfan asek sakit jek. Dia cakap, mak dia cakap kat dia, kalau anak selalu sakit, dia nak suh mak dia benti keje jage dia. Wahahaha! Memule nak pitam dengar statement tue. Hmmm.. memang cita2 nak jadi surirumah pun tapi tak cukup kaya lagi nak benti keje. Dear hasben, cepat2 naik pangkat jadi manager yer. Muahaha!


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.