Irfan Sakit Lagi

Banyaknye events yang tak sempat capture dalam blog nie. Arrgggghhh stress dengan diri sendiri sebab tak sempat curi masa update blog. Huhu.... Irfan is sick now, again... He's having high fever again, his temperature reached 39.7 degree last night.

Irfan cukup setahun 5 May lepas. 6 May terus dia demam sampai ke harini. 2 malam dah saya tido kul 530 pagi bangun kul 10 pagi. Whole night tak tido langsung jaga anak yang sakit. Suhu Irfan akan start suddenly naik jam 1 pagi ke atas. If tak bangun lap2 badan memang akan makin naik. Maka terpaksa tido2 ayam 10 minit sekali untuk check suhu and lap2 badan Irfan.

Pastu dia batuk and muntah sangat teruk. Bukan muntah susu, macam muntah orang besar yang sampai membuak2 keluar. Sian Irfan, sangat lemah and asyik nangis jek. Masa 1st time Irfan high fever sampai kene warded dulu, Irfan cergas jek, sebab masuk air dalam badan. Saya penat nak jaga kebuasan dia jela. Now suhu takde seteruk haritu tapi dia sangat lemah. Keje nangis, tido and minum susu jer. Dr Chen cakap memang baby akan comfortable bila masukkan air dalam badan. But this time we decided to take care of him at home only. Tak larat dah nak dok wad.

Everyone yang datang tengok Irfan cakap nie maybe demam sebab nak boleh berjalan. Entahlah, logik gak sebab masa 1st time demam teruk dulu lepas tue terus leh merangkak and memanjat dengan jaya. Tapi mungkin jugak sebab kesan injection pneumomoccal last week (2nd jab). And mungkin jugak sebab suhu now, ramai gak makhluk Miri demam now (termasuk I.. haha!)

Tadi baru balik kasi Irfan nebulizer kat Dr Cheah (Dr Chen tutup on weekends). Dr suruh datang buat neb sampai 3-4 hari actually. Problemnya, Selasa nie saya dah kene travel ke Instep selama 4 hari gitu. Ahhh susahnye hati tinggal anak sakit kat rumah... Hope Irfan akan baik by esok sebab Dr Cheah expect demam dia akan baik dalam masa 3 hari.

Habis plan nak sambut birthday Irfan weekend nie. Looking at his condition, memang stay rumah jela jalan yang terbaik. Takpe, don't worry Irfan sayang. Selagi mama hidup, you will be under my greatest care ok. No matter how hard it is, or if mama terpaksa jatuh sakit sebab jaga Irfan, you'll be my priority....

1 comments:

f a i z a h 's May 8, 2011 at 2:52 PM  

Oh syahdunya...sian irfan..demam trok gak ek...mg irfan cpt sembuh n cpt2 leh jalan k... :) demi anak mmg seorg ibu seolah "gila" utk melakukan yg terbaek utk anaknya...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.