Posts

Showing posts from May, 2011

Irfan's 1st BirthdayPresents

Image
Saye tau saye dah lama tak update blog, nie time nak start update nie suddenly blur. Banyak sangat dalam paler otak tatau mane nak share dalam blog. Huhu... Ok sambung kisah travel 4 hari 3 malam di Terengganu while hubby was taking care of our sick boy.
Alhamdulillah, Irfan dah sihat kejap masa tue (now dah demam balik). Tapi sian hubby, saye balik rumah jek tengok hubby dah berjanggut abes. Cam dah sebulan terdampar kat pulau misteri. Hahaha!
Balik Miri jek, terus kebizian dengan WPB. WPB tue work programme budget yer korang, annual event yang selalu gemar memecahkan kepala otak para pembuatnya. And this is my 1st time doing WPB for my new department, maka banyak nak kene belajar, refer sana sini, jumpe orang itu ini, etc. Sampai rumah nak dekat Isyak lagi gitu you...
And saye balik dari Terengganu jek hubby plak turun offshore, till today. Pastu dapat anak lak cap tikus. Maka lagilah ketidakcukupan kakitangan. And weekend aritu plak dapat pegi mekap model untuk kursus fotografi anjura…

Leaving Irfan... (to sleep)

Image
Now adalah di Gem Beach Resort Terengganu. Ade software training kat INSTEP. Walaupun nie adalah kali pertama tak tido tanpa Irfan, pastu sampai 3 malam plak tue, pastu Irfan tengah sakit plak tue, saye tak sedih langsung. Eheh...
Ahhhh 2 bulan tak cukup tido + seminggu tak tido langsung jaga Irfan sakit, I really need a break. Tadi dalam flight tido straight 2 jam. Stewardess nak kasi food pun saye cakap takmo and sambung tido. Hahaha!
Semoga hubby dapat survive jaga Irfan. Sian gak kat hubby especially nak kene bawak Irfan pegi specialist sorang2 untuk pakai nebulizer. Batuk Irfan adalah sangat teruk and kahak dia dah penuh kat salur paru2. Batuk kuar kahak, muntah kuar kahak, sian... Pastu Dr Cheah suh datang nebulizer hari2 sampai dia puas hati.

Dah banyak kali sangat kene nebulizer sampai leh terlelap. Haha!
Malam before travel nie, suh hubby buat rehersal jaga anak sakit. Memula agak runsing sebab nyaris gagal. Haha! Tiap malam around kul 1 pagi, suhu badan Irfan akan tetibe naik j…

Irfan Sakit Lagi

Banyaknye events yang tak sempat capture dalam blog nie. Arrgggghhh stress dengan diri sendiri sebab tak sempat curi masa update blog. Huhu.... Irfan is sick now, again... He's having high fever again, his temperature reached 39.7 degree last night.
Irfan cukup setahun 5 May lepas. 6 May terus dia demam sampai ke harini. 2 malam dah saya tido kul 530 pagi bangun kul 10 pagi. Whole night tak tido langsung jaga anak yang sakit. Suhu Irfan akan start suddenly naik jam 1 pagi ke atas. If tak bangun lap2 badan memang akan makin naik. Maka terpaksa tido2 ayam 10 minit sekali untuk check suhu and lap2 badan Irfan.
Pastu dia batuk and muntah sangat teruk. Bukan muntah susu, macam muntah orang besar yang sampai membuak2 keluar. Sian Irfan, sangat lemah and asyik nangis jek. Masa 1st time Irfan high fever sampai kene warded dulu, Irfan cergas jek, sebab masuk air dalam badan. Saya penat nak jaga kebuasan dia jela. Now suhu takde seteruk haritu tapi dia sangat lemah. Keje nangis, tido and minu…

Happy 1st Birthday Irfan

Today is 5th May. Happy 1st birthday my little prince. It is almost 1 am now and my baby is still actively chasing a ball around the house. Dah nak masuk 2 bulan saya tido kul 3 pagi everyday sebab clock tido Irfan tetibe berubah. Banyak tido siang kat rumah babysitter.
Unlike other mothers, 1st birthday untuk 1st baby harus sepatutnya sangat beria. Cam Zaza si mama Syaura, berbulan2 plan birthday party. Tapi saye... huhu... sian Irfan... Papa Irfan kene turun offshore esok. Mama plak busy dengan keje ofis, start bulan May kami field planners adalah agak busy, next week saye siap kene outstation 4 hari kat Instep. Tak bawak Irfan this time.
Maka adalah tak sempat nak plan birthday party untuk Irfan. Pastu nak shortcut, outsource ofismate suh jadi party planner. Tapi malangnya party planner adalah field planner jugak, makanya turut busy, makanya tak sempat jugak jadi party planner. Hahaha!
But the good news is, my mom and my twin brothers are coming to Miri hujung bulan nie. So lehla sel…