Flexible Hour

Dulu masa ada bibik kat rumah, saye kuar gi ofis ialah kul 6.45 am dari rumah. Bibik dah siap bancuh air seme. And most of the time memang sempat having light breakfast kat rumah. Pastu nak kuar rumah gi keje pun dah takyah kalut2 pikir pasal Irfan.

Bila Irfan dah masuk nursery + bibik dah takde, pagi2 memang lipas kudung ah. Irfan tido malam around 10 pm. Kalau saya tertido sekali time tidokan Irfan, pagi esok tue memang haru ah. Nak kemaskan beg nursery, nak masak bubur Irfan lagi, nak siapkan Irfan lagi, etc.

Hasilnye pegi keje memang tak sempat minum or breakfast or mekap. Masa Irfan dok nursery Piasau, saya gerak kul 6.30 am dari rumah sebab nursery tu bukak kul 6.45 am. Memang Irfan selalu jadi earliest student ah.

Nie bila dah tukar nursery Senadin, kul 7 am baru nursery bukak. And Senadin jam rupenye pagi2. Walaupun jarak nursery dah makin dekat tapi saya end up sampai ofis sama jek dengan timing hantar Irfan kat Piasau.

1st April lepas, sistem flexible hour dah diperkenalkan di SKO. Waaahh sangat2 lega. I know that I'm not going to misuse the system, it's just that pasni i can arrange my morning dengan tenang sket. If tak, agak kelam kabut bersiap sebab takut lambat punch in.

And now, with the flexible hour, sempatla nak bancuh air kat husband tiap pagi. Kesimpulannya terima kasih Petronas for the flexible hour. Hihi...

Published with Blogger-droid v1.6.8

3 comments:

f a i z a h 's April 4, 2011 at 11:21 PM  

Flexible hour mcm mana?mcm leh masuk kul 8pg, 830pg or 9pg ek?pastu waktu blk leh ejas cam tuh ke?

khadeejah April 4, 2011 at 11:40 PM  

aah,masuk kol 7 or 8 or 9. Masuk awal, kluar pn blh awl. janji cukup kan 8jam - tlg jawab kn. Hehe :P

kunaz April 7, 2011 at 8:29 PM  

haha! tq2 khadeejah. ha'a tol tue.. kre kte leh arrange ms keje kte, if nk msk lmbt sket blk lmbt la. if nk blk keje awal leh dtg awal. janji ckp 8 jam. eh awat i jwb lg 2 kali. huhu

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.