Posts

Showing posts from April, 2011

Kelas Mekap & Kelas Pastry

Image
Jadual update blog adalah sangat merosot dah sekarang. Dah 2 bulan straight weekends asyik ade aktiviti jer. Di saat ramai orang merintih kebosanan kat Miri nie, saya sangat tak cukup kaki tangan kerajaan. Nak update during weekdays memang payah ah kan, especially bila Irfan masuk 11 bulan clock tido dia tetibe lari balik. Tido kul 1 pagi paling awal, and normally saya akan tertido sekali masa tidokan dia.
16 April lepas berjaya conduct kelas mekap kat studio tingkat atas. Itu sebenarnya adalah kelas mekap paksaan. Saya dapat banyak request untuk dinner makeup sempena Petronita dinner. Since saya kene mekap untuk performance jugak, memang terpaksa reject banyak request. Mungkin tertekan dengan rejection, maka saya telah dipaksa buat kelas mekap oleh ofismate, so that diorang bleh mekap dinner sendiri malam tu. So buatlah, walaupun studio tak berapa nak siap lagi.

Posing dalam kelas
Student paling hot

It was a happy day. Seme tue my ofismate. And semalam pulak me and Cyndi join Pastry &am…

Offshore - Finally!

Image
Dah nak masuk 3 tahun keje kat SKO, akhirnya Rabu lepas baru berjaya pegi offshore. Hahaha! Memule masuk SKO dulu terus kene masuk Borneo Games main badminton, lalu telah patah bahu, lalu telah di-grounded selama setahun lebey takley amik lesen offshore. Boleh refer entry ini untuk kisah itu.

Eheh tetibe gatal nak letak balik gambar masa tengah fisioteraphy bahu suatu masa dulu. Waaaa sangat kurus kering masa tue. Almaklumlah baru habis Borneo Games masa tue, training habis-habisan sampai kurus. Hihi... Alaa nie dah nak Borneo Games lagi dah tapi dah gemuk. Bak kata pepatah pondan "Mak mengah nyah..." Heyy ape nih I merepek. Ok meh sambung pasal offshore.
Bila dah berjaya pegi kursus terjun laut tetibe mengandung si Peter Pan ni plak maka takbley gi offshore lagi selama setahun. Bile Peter Pan lahir, breastfeed plak bagai. Maka hold dulu lagi tunggu baby besar sket dulu. And Rabu lepas tetibe dapat peluang pegi offshore sebab kene roll-out 1 project nie yang pilot kat Baronia,…

Flexible Hour

Dulu masa ada bibik kat rumah, saye kuar gi ofis ialah kul 6.45 am dari rumah. Bibik dah siap bancuh air seme. And most of the time memang sempat having light breakfast kat rumah. Pastu nak kuar rumah gi keje pun dah takyah kalut2 pikir pasal Irfan.

Bila Irfan dah masuk nursery + bibik dah takde, pagi2 memang lipas kudung ah. Irfan tido malam around 10 pm. Kalau saya tertido sekali time tidokan Irfan, pagi esok tue memang haru ah. Nak kemaskan beg nursery, nak masak bubur Irfan lagi, nak siapkan Irfan lagi, etc.

Hasilnye pegi keje memang tak sempat minum or breakfast or mekap. Masa Irfan dok nursery Piasau, saya gerak kul 6.30 am dari rumah sebab nursery tu bukak kul 6.45 am. Memang Irfan selalu jadi earliest student ah.

Nie bila dah tukar nursery Senadin, kul 7 am baru nursery bukak. And Senadin jam rupenye pagi2. Walaupun jarak nursery dah makin dekat tapi saya end up sampai ofis sama jek dengan timing hantar Irfan kat Piasau.

1st April lepas, sistem flexible hour dah diperkena…