Goodbye Bibik (Part 3)

Ini sudah konfem part terakhir. Haha! Tadi bibik dah balik Indon. Dia takmo keje dengan jiran kami, siap ugut kitorang lagi, if still suruh keje dengan orang lain, if dia buat perangai pape, nanti kami gak yang kene sebab nama kami still majikan dia. Kurang ajar kan?

Panjang kisahnye actually, tapi since dah berbuih mulut cite kat ofismate, tak larat dah nak menaip. Bibik pun dah selamat berambus dah tadi. Malas dah nak pikir, haritu dah berhari2 sakit otak dok mikir pasal pompuan tue. Yang penting impian dia yang gatal nak berlaki tue dah tercapai. Dari dok sini asyik dok khayal ntah kemane hala and asyik menyakitkan hati jek, baik hilang terus depan mata.

Maka hari ini bermulalah kehidupan baru kami 3 beranak... Hihi... Irfan tengah demam nie, semalam saya siap cuti lagi jaga Irfan. Nanti akan diceritakan kemudian. Heh...

2 comments:

nety fadil March 6, 2011 at 12:52 AM  

tak faham kan. macamana boleh ade orang yang tak sivil dan tak sensitif dalam menjaga amanah yang dah ditugaskan padanya. anyway dear, the best person to take care of the child is the mother. walau kekadang emak ada rasa malas, dia tak akan sanggup bia pampers anak dia penuh tak bertukar lama. walau kekadang emak hilang saba lepas tu pasti akan ada rasa kasih yang memujuk untuk terima anak dan sanggup maafkan kesalahan anak tu kembali. The best part is, kita rasa kita dah garang sangat dengan anak kita, marah kekadang vokal boleh tahan tinggi jugak. Anak pernah menangis kene marah dek kita jugak, tapi bila anak nak pegi sekolah ke nak tido ke dia tetap cium kita.Dia tetap sayangkan kita, Tak ada dendam dalam hatinya. Dia tahu dia kene marah sebab buat salah. Walau sedarnya tu lambat sikit sampai mak kene jerit macam singa lepas tegur baik2 3-4 kali tak jalan. Mereka tetap sayangkan kita.Mereka tetap sayangkan kita semoga hingga kesudah mereka tetap sayangkan kita. :-)

Azwani Shaari March 6, 2011 at 10:07 PM  

x potong gaji bibik tu ke?soh dia cover half bayaran agen.. rugi wooo, kita byr mhl2.. one more thing, rasanya org melayu mmg x patut amik maid, sbb lumrahnya org melayu ni lembut hati sngt, susah nak marah2 org lain, tu yg maid naik kepala..

same thing goes to my mom punya maid.. my mom tu dah garang mcm singa pun, bibik tu dok auta melebih.. siap mntk nak kawen ngn sape2 org sini..hahaha.. buat keje semedang pening kepala, bila mak i ckp nak tolak gaji dia sbb dia dok pening je, terus zasss sihat..hahaha

pape pun, selamat menjalani hidup bertiga..ok la tu, at least ur husband is around to help.. i ni sebatang kara kat lawas bela hadif, somi jauh..huhuhuhu.. bila2 mai lawas, leh la abg irfan jumpa hadif :D

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.