Irfan's 3rd Tooth

Masa training kat Kemaman kan mama dah syak Irfan nak tumbuh gigi. Sekali memang betul, tapi mama tak sempat nak tengok. Maka dia telah menyuruh saya amik gambar gigi ketiga Irfan tue (gigi Terengganu yang ke-3, pasni maybe dah gigi Miri dah)



Ini adalah percubaan sopan untuk amik gambar gigi Irfan. Tengokla, abeh dia gi lock mulut rapat2 takmo bukak. Setelah berbelas2 kali percubaan suruh dia gelak nganga2 untuk snap gambar gigi, akhirnya kami give up and terpaksa gune kekerasan.



Ha amik ko. Hahahahahaha! Hahahahaha! Hahahaha! Mama mintak maap dari hujung rambut ke hujung kaki yer Irfan. Hahahaha gelak lagi. So to nenek kat kampung, nie gigi Terengganu Irfan yang ke-3. Owh siannye muke anak I dah tak macam muke orang dah. Mintak maap lagi sekali yer sayang....


Ok2 taruk gambar hensem plak. Hahaha! Sekarang bila dah tumbuh gigi atas, gigitan masa breastfeed adalah sangat sakit yang tahap rasa nak lempang. Dulu gigi bawah bertemu gusi leh tahan lagi. Nie gigi bertemu gigi. Waaaa pedih. 

Petua Dr Aida, tiap kali baby gigit, tonyoh muke dia kat breast kuat2. Repeat wat camtu tiap kali baby gigit so that dia tau akibat kalo gigit adalah kene tonyoh muke. Tapi tiap kali saya wat gitu Irfan gelak sengeh2 and lagi gigit2. Terpaksa menjerit dengan kuat baru dia stop sebab terkejut. Hihi...

1 comments:

f a i z a h 's February 7, 2011 at 12:44 AM  

hahhaahhahaha...pecah perut gelak...ramai petua gituh kena sembamkan muka bby kt breast kalu dia gigit..nakal irfan ni ye...siap leh sengeh2...kih3...nasib sy kot xsmpt nk merasa kena gigit...hahahha:D

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.